Dergimizin bu sayısında, sizlere, çok önem verdiğimiz kültür-sanat faaliyetlerimizden bahsetmek istiyorum. Hep söylüyoruz; Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi, yalnızca bir OSB değildir. OSB olarak katılımcılarımıza yönelik alt ve üstyapı faaliyetlerimizi büyük bir titizlik ve şevkle sürdürüyoruz. Bu konuda öncü, örnek, kurumsal yapısını her geçen gün mükemmelleştiren iddialı bir sanayi üssüyüz. Avrupai bir OSB’yiz. ÇOSB kurumsal yapısını günün yeni koşullarına göre uyarlayarak yoluna devam etmektedir.

Sosyal sorumluluk projeleriyle, kültür-sanat faaliyetleriyle Trakya’nın bütününe hizmet ederek bu alanda da öncü ve örnek bir çizgi izliyoruz. Trakya’nın en büyük çok amaçlı konferans salonuna sahibiz. Akustik özellikleri yüksek 500 kişilik bu salonu işlevsel kılmak amacıyla Türkiye’nin önemli sanat topluluklarını, bu toprakların yetiştirdiği değerli sanatçılarımızı ÇOSB’de ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz.

Uluslararası üne sahip, alanında bir otorite olan piyanist İdil Biret’i geçtiğimiz günlerde ÇOSB’de misafir ettik. İdil Biret’in konseri öncesinde konuklara şöyle seslenmiştim: “Bu muhteşem ülkemizin kuruluş ve gelişim sürecinde sanatımıza katkıda bulunan ve yönünü belirleyen bestecilerimizi, ozanlarımızı ve sanatçılarımızı unutmamalıyız. Bu kapsamda ÇOSB olarak sizleri dünyanın tanıdığı piyano sanatçımız İdil Biret’le buluşturmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. ÇOSB yönetimi olarak biliyoruz ki, sanat, hayal gücümüzün kapılarını aralayan, dünyamızı aydınlatan güneş gibi içimizi ısıtan, yaratıcı ve üretken olmamızı sağlayan bir olgudur. Hep düşlediğimiz sevgiyi, barışı ve paylaşımı sanatın göstereceği rotada bulacağımızı biliyoruz. Bizler sanatın değerini unutmadan sanatçılarımızın yanındayız.”

Aklıma gelen, daha önce gerçekleştirdiğimiz birkaç etkinliği burada sıralamak istiyorum: Anadolu Ateşi Dans Grubu, Cumhurbaşkanlığı Türk Müziği Korosu Konseri, Burhan Öçal ve Çellistanbul Konseri, Devlet Halk Dansları Toplulukları Gösterileri, İstanbul Devlet Tiyatroları Oyunu (İkinci Bölüm isimli oyun), Süheyl ve Behzat Uygur Tiyatrosu’nun ‘Marko Paşa Müzikali’,  Takma Kirpikler isimli Özel Tiyatro Grubu Oyunu, İdil Biret Piyano Konseri”, 4000’i aşkın öğrenciye sergilenen “ Savaş Çiçekleri” isimli çocuk oyunu.

Her biri birbirinden değerli bu etkinlikleri bize yaşatan sanat topluluklarımıza, sanatçılarımıza, bu organizasyonların gerçekleşmesinde emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim. Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün sanat ve sanatçılara ilişkin şu veciz tanımlamalarını anımsatmak istiyorum: “Bir millet sanattan ve sanatkârdan mahrumsa tam bir hayata malik olamaz. Böyle bir millet bir ayağı topal, bir kolu çolak, sakat ve alil bir kimse gibidir. Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş olur. Uygarlık doruğunun merdiveni sanattır. Yüksek bir insan topluluğu olan Türk Milleti’nin tarihî bir özelliği de, güzel sanatları sevmek ve onda yükselmektir. Hepiniz milletvekili olabilirsiniz, bakan olabilirsiniz. Hatta cumhurbaşkanı olabilirsiniz. Fakat sanatkâr olamazsınız.”

Tüm sanayici dostlarıma mutlu, başarılı, bol kazançlı günler dilerim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106