Yazıma çok güzel bir konudan söz ederek başlamak ve izninizle heyecanımı sizinle paylaşmak istiyorum.

Hafif zihinsel engelli kardeşlerimizin istihdam edilmesini sağlayacak ÇOSB ZEKA sonunda hayata geçti. Bin bir emekle bugünlere getirdiğimiz ZEKA’mızda bugün itibariyle 36 hafif zihinsel engelli kardeşimiz istihdam ediliyor. 5’inci atölyemizle birlikte bu sayı önümüzdeki ay 43 olacak. Toplam 12 atölyemizin de tam kapasiteye yani, toplam istihdam sayımızın 120’ye ulaşmasını arzu ediyoruz. Bu da bizim için ayrı bir gurur ve mutluluk kaynağı olacaktır.

Projenin gündeme gelmesinden bu yana Yönetim Kurulu olarak bizi büyük bir heyecan sardı ve zaman içinde her aşamasını dikkatle izleyip sevindik. Fiziki olarak tamamlandıktan sonra engelli istihdamına katkı sağlayarak atölye açan Bölgemiz firmalarından Çetin Sosyal Hizmetler’e, Beks Çorap’a, Arçelik’e, Bony Çorap ve sözleşmesini yeni imzaladığımız Technocast Otomotiv firmalarımızın sahiplerine ve kıymetli yöneticilerine ayrıca teşekkür ediyorum. Önümüzdeki günlerde yeni atölyelere de katılımcı dostlarımızın sahip çıkacağını biliyorum.

Tekirdağ Valimiz Aziz Yıldırım’ın değerli katılımıyla yaptığımız açılışı, ben ve arkadaşlarım yaşamımızdaki en mutlu günlerden birisi olarak hep hatırlayacağız.

Öte yandan, her zaman olduğu gibi sanayimizin, iş dünyasının bizi olumsuz etkileyen sorunlarına değinmeden geçmek de mümkün değil.

Üretici Fiyatları (Yİ-ÜFE) enflasyonu, Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 8.76, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 132.16 oranında arttı. Üretici enflasyonu çok dik ve hızlı bir yükseliş gösteriyor. Bu enflasyon oranı tüm üreticiler için birçok büyük sorun anlamına geliyor. Üretimde yavaşlamanın olacağı buradan net biçimde okunabiliyor.

Zaten bunu da imalat sanayi performansında en hızlı ve güvenilir referans kabul edilen İstanbul Sanayi Odası Türkiye İmalat PMI ile görebiliyoruz. İmalat PMI, haziranda 48.1’e gerileyerek Türk imalat sektörünün performansındaki yavaşlamaya işaret etti. Söz konusu yavaşlama 2020 yılının başındaki ilk Covid-19 dalgasından bu yana en belirgin düzeyde gerçekleşti. Böylece faaliyet koşulları üst üste dört ay ivme kaybı sergiledi.

İSO uzmanları, bu veriyi “Türk imalatçıları son dönemde zorlu bir piyasa ortamıyla karşı karşıya. Fiyat artışları ve talep zayıflığının etkisiyle yeni siparişlerde yavaşlama ve üretimde geri çekilme gözleniyor. Önümüzdeki aylarda firmalar açısından zorlu koşulların devam etmesi muhtemel görünüyor.” diye yorumluyor.

İhracat rakamlarımız ve büyüme oranımız gurur verici biçimde yükselirken dış ticaret açığımız da giderek büyüyor. Cari açıktaki artış, ekonomik programdaki hedefin oldukça gerisinde kalmış durumda.

Geçen haftalarda neredeyse her gün artan akaryakıt fiyatları, doğalgaz fiyatlarındaki yükseliş enerji maliyetimize sürekli olumsuz etki yapıyor. Yüksek seyreden dövizdeki düşüş için alınan önlemler de bizi sadece şaşırtıyor. Gözünü dünyaya çevirmiş, aklında ihracat olan her işinsanı kasasında, bankasında, el altında olabildiğince döviz tutmak ister. Belli bir miktar döviz tutana kredi verilmemesi serbest piyasa ilkesinin doğal akışına çok terstir ve yakın zamanda ortadan kaldırılmalıdır. Biraz daha yakın yönetişim çabalarıyla büyük ortak hedefimize daha doğru biçimde ve hızlı ulaşabileceğimize inanıyorum.

Sanayici dostlarıma, savaşsız, enflasyonsuz, huzur ve mutluluk içinde sağlıklı üretim günleri diler, Kurban Bayramınızı kutlarım.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106