Öne Çıkanlar Türkonfed TÜSİAD Sıçrama Yapan Şirketler Hilal Ünalmış KPMG TÜRKİYE Sinem Cantürk CEVAHİR UZKURT

Acil olarak ekonomiye ve üretime odaklanmalıyız

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler 16 Nisan 2017’de yapılan ve Anayasa’nın 18 maddesinde değişiklik öngören halkoylamasının sonuçlanmasının ardından bir açıklama yaptı. Sözdinler, “Gündemi adeta rüzgar gülü gibi değişen bir ülke değil, üretim ve büyümeye odaklı ve ağırlıklı gündem maddesi ‘üretim’ olan ülke olmalıyız. Bu bilincin ekonomik iyileşmemize ve motivasyonumuzun artmasına derinden katkı sağlayacağına inancımız tamdır. Ülkemiz acil olarak yeniden ekonomiye yönelmeli, ekonomiye odaklanmalıdır” dedi.

ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler’in açıklaması şöyle: “Değerli Sanayicimiz; Referandum bitti, sandıktan ‘evet’ çıktı. Aylardır gündemimizi meşgul eden ülkemiz adına önemli bir referandumu geride bıraktık. Vatandaşın iradesi sandığa yansıdı. Çıkan sonucun memleketimizin geleceği için olumlu sonuçlar doğuracağına inanıyoruz.

Milletimiz nasıl bir Türkiye görmek istediğini sandıkta gösterdi. Referandumda bu sandıktan çıkan sonucu çok iyi analiz etmeli, vatandaşın verdiği mesajı toplumun bütün katmanları doğru yorumlamalıdır. Referanduma katılımın yüksek olması ve sonuçların açıklanmasının ardından gelen olgun hava demokrasi seviyemizin de gelişmişliğinin en güzel göstergesidir.

Artık referandum konusu ve bununla birlikte gelen gergin hava gitmeli, yerini ılımlı ve üretim odaklı düşünceler almalıdır. Bize göre Türkiye’ye yeni bir sayfa açıldı, 2019’a kadar önümüz açık. Bu fırsatı iyi değerlendirmeliyiz.

Gündemi adeta rüzgar gülü gibi değişen bir ülke değil, üretim ve büyümeye odaklı ve ağırlıklı gündem maddesi ‘üretim’ olan ülke olmalıyız. Bu bilincin ekonomik iyileşmemize ve motivasyonumuzun artmasına derinden katkı sağlayacağına inancımız tamdır.

Biz sanayiciler olarak her zaman dile getirdiğimiz gibi şunu tekraren söylüyoruz: Ülkemiz acil olarak yeniden ekonomiye yönelmeli, odaklanmalı. Ülkemizin birinci ana gündemi ekonomi ve üretim olmalıdır. Bundan sonra ekonomik büyümeye daha çok vurgu yaparak birlik ve beraberlik içinde hedeflerimize varmak zorundayız.

Bize göre, artık tamamen ekonomiye yönelmeli ve ülkemizin hak ettiği konuma gelmesi için çaba sarf etmeliyiz. Biz sanayiciler ve üreten insanlar olarak diyoruz ki, enerjimizi ve umutlarımızı daha da yükseltmek için herkesin üzerine düşeni yapması gereklidir.

Hükümetimiz ve icranın başındaki bütün organlar süratle yol haritası çizip, başta üretim olmak üzere bütün reformları harekete geçirmeye odaklanmalıdır. Daha güçlü bir Türkiye için daha çok çalışmalıyız. Bu vesileyle referandum sonuçlarının ülkemize hayırlar getirmesi temennisiyle saygılar sunuyoruz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106