Öne Çıkanlar ÇOSB Mesleki ve Teknik Lisesi rol model oldu Hababam Sınıfı ÇOSB ömer nart Çerkezköy OSB Dijital korsanlığın maliyeti 400 milyar dolar

Aksistem (AKS) Elektromekanik’ten uluslararası patent başarısı

Aksistem (AKS) Elektromekanik, ‘Global Yıldızlar’ kategorisinde uluslararası arenada patent başvurusu yapıp onaylanan ilk 10 yerli firma arasında yer aldı. Patent Effect tarafından hazırlanan “Türkiye’nin Patent Haritası Raporu” Türkiye’de uluslararası patent tescili olan firmaların liderlik tablosunu ortaya çıkardı. Yapılan çalışmada Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’ni de (ÇOSB) gururlandıran veriler ortaya çıktı.

ÇOSB’de faaliyet gösteren iki köklü firma, ‘Global Yıldızlar’ kategorisinde yer aldı.

Türkiye’de faaliyet gösteren yerli kurumlar, firmalar, üniversiteler ve kişiler tarafından yapılan patent başvuruları arasında ABD, Avrupa ve Asya’da tescil edilmiş en az 1 patenti olanlardan ilk 10’u belirlendi. Rapora göre; Arçelik 67, Tübitak 14, Kordsa 11, Sanko Tekstil 9, Sabancı Üniversitesi 9, Koç Üniversitesi 7, Aselsan 5, Aksistem 4, Arfesan Arkan Fren 4 ve Vestel 3 patente sahip durumda.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan, Aksistem (AKS) Elektromekanik San. ve Tic. Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Adil Kanıöz, Ar-Ge’ye önem veren ve bu konuda büyük yatırımlar yapan bir firma olarak, patent başvurularının sürekli olarak devam edeceğinin altını çizdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106