Öne Çıkanlar ÇOSB Kreş ve Gündüz Bakımevi KOSGEB BAŞKANI GİRAY DUDA Türkonfed ÇOSB Habertürk Bakış programı

Ar-Ge ve Tasarım Merkezi tanıtım ve bilgilendirme paneli yapıldı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü tarafından Çerkezköy Organize Sanayi Bölge (ÇOSB) Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde, “Ar-Ge ve Tasarım Merkezi Tanıtım ve Bilgilendirme Paneli” düzenlendi. ÇOSB Bölge Müdürlüğü İdari Bina Toplantı Salonunda gerçekleşen panele, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü Doç. Dr. İlker Murat Ar, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Tekirdağ İl Müdürü Fahrettin Akçal, ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan’ın yanı sıra çok sayıda firma sahibi, yöneticisi ve Ar-Ge personeli katıldı.


ÖZDOĞAN: ÜLKEMİZİN GELİŞMESİ AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ

Yaklaşık 100 firma temsilcisinin katıldığı panelin açılış konuşmasını ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan yaptı. Özdoğan konuşmasında şunları söyledi: Ülkemizin gelişmesi açısından her geçen gün daha önemli olan Ar-Ge ve Tasarım Merkezlerinin işleyişi hakkında bilgilendirme amaçlı toplantımıza katılımınızdan dolayı çok mutlu olduğumuzu vurgulamak isterim. Muhtelif zamanlarda da ifade ettiğimiz üzere, ÇOSB olarak ekonomik büyüme ve kalkınma performansımızı etkileyen en önemli faktörün Ar-Ge ve yenilik olduğunu biliyoruz. Bu gerçeğin bilincinde olarak, toplantımızın düzenlenmesine öncü olan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza ve bütün konuşmacılarımıza teşekkür ediyoruz. Benzer bir toplantıyı, yine Bakanlığımızın destekleriyle, 30 Mayıs 2016 tarihinde yoğun bir ilgiyle gerçekleştirmiş ve o toplantıdan da çok memnun kalmıştık. Benzer şekilde bölgemizdeki farklı sektörlerden temsilcilerin katıldığı bu toplantımızın, örnek ve öncü bir OSB olan Çerkezköy OSB açısından yeni Ar-Ge ve Tasarım Merkezlerinin kurulması yönünde çok işlevsel bir çalışma olarak görmekteyiz.”


SANAYİ DÖNÜŞÜMÜNDE ÖNCÜ OLACAĞIZ


Trakya Bölgesinde bulunan 9 Ar-Ge merkezinden 8’inin ÇOSB’de bulunmasının çok anlamlı bir veri olduğunun altını çizen ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, “ÇOSB olarak, gerek yeni Ar-Ge Merkezlerimiz ve Tasarım Merkezlerimizin kurulması ve gerekse Endüstri 4.0 olarak tanımlanan dönüşümü desteklediğimizi buradan bir kez daha belirtmek isterim. Çok önemli bilgi paylaşımında bulunacak Bilim ve Teknoloji Genel Müdürümüzle ve misafirlerimizle bir arada olmaktan duyduğumuz mutluluğu tekrar ifade etmek isterim. Bugünkü anlamlı bu çalışmaya kıymetli zamanlarını ayıran siz değerli misafirlerimize toplantımızın hayırlara vesile olması temennisiyle saygılar sunuyorum” dedi.


Özdoğan’ın konuşmasının ardından panele geçildi. Panelde ilk önce Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü Doç. Dr. İlker Murat Ar, Ar-Ge ve Tasarım Merkezlerine Sağlanan Destekler ve Başvuru Süreçlerini anlattı. Panelde ayrıca Yeminli Mali Müşavir Hüseyin Karslıoğlu Ar-Ge ve Tasarım Merkezi Olmanın Mali Avantajları Üzerine Örnek Uygulamalar, Setaş Kimya Ar-Ge Merkezi Sorumlusu İsmail Yakın da Ar-Ge Merkezi Olmak: Deneyimler Üzerinden Değerlendirmeler başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Panelin ikinci bölümünde ise Ar-Ge ve Tasarım Merkezi olabilecek firmalar Bakanlık yetkilileriyle özel görüşerek, Ar-Ge ve Tasarım Merkezi Başvuru Yol Haritası hakkında bilgi alışverişinde bulundu.


PANELDE ÖNCE ÇIKAN KONU BAŞLIKLARI

Panelde her üç konuşmacı tarafından da önce çıkan konu başlıkları şunlardan oluştu:

* Ülkemizin geleceği; insana ve insanla var olan bilim ve teknolojiye yatırım yapan, bunların ticarileşmesine ortam hazırlayan, bilgi tabanlı bir ekonomi üzerine inşa edilecektir.

* Ülke olarak kalkınma stratejimizin özünü; daha donanımlı, daha yenilikçi ve girişimci, bilgi üreten ve bunu yüksek katma değere dönüştüren insanımız ve işletmelerimiz oluşturacaktır. * Önümüzdeki dönemde; imalat sanayiinde yenilikçi ve yüksek teknolojili sektörlere dayalı dönüşümü gerçekleştirmek, girişimcilik kapasitemizi güçlendirmek ve nitelikli istihdam altyapımızı oluşturmak önceliğimiz olacaktır.

* Yasalaşan Ar-Ge Reform Paketi’nin amacı; Tasarım faaliyetlerini desteklemek. Ar-Ge yatırımlarını özendirmek. Nitelikli üretim yapısına geçilmesini sağlamak. Katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesini sağlamak. Ar-Ge personelinin niteliğini ve istihdamını artırmak. Ar-Ge faaliyetlerini ticarileştirmek; teknoloji şirketlerini ortaya çıkarmak ve desteklemek. Üniversite-sanayi işbirliğini geliştirmek ve kurumsallaştırmak. Ar- Ge ve yenilik desteklerinin etkin koordinasyonunu sağlamak ve ekosistemi güçlendirmek. Tasarım Merkezleri kurularak Ar-Ge Merkezleri’ne sağlanan destek ve muafiyetlerden yararlandırılması.


 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106