Öne Çıkanlar KOSGEB BAŞKANI CEVAHİR UZKURT ÇOSB Kreş ve Gündüz Bakımevi GİRAY DUDA Global Sanayici dergisi

BSH, Yetkilendirilmiş Yükümlülük Sertifikası alan ilk şirket oldu
BSH Ev Aletleri, AB ile uyum sürecinde gümrük işlemlerinin kolaylaştırılması amacıyla hayata geçirilen Yetkilendirilmiş Yükümlü Uygulaması kapsamında Türkiye’de Yetkilendirilmiş Yükümlülük Sertifikası’nı (YYS) alan ilk şirket oldu.

BSH Türkiye’nin sertifikası, düzenlenen bir törenle Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı tarafından BSH Ev Aletleri A.Ş. İcra Kurulu Üyesi Haluk Kaya’ya takdim edildi. Sertifikanın BSH Türkiye’nin ihracat ve ithalat operasyonlarına hız kazandıracağını belirten Kaya, “46 farklı ülkede yürürlükte olan uluslararası bir sertifika özelliğine sahip Yetkilendirilmiş Yükümlülük Sertifikası, BSH’nin gümrük işlemlerini en hızlı şekilde gerçekleştirmesini sağlayarak taşıma süresi açısından da önemli avantajlar yaratacağına inanıyoruz. Uluslararası bir düzenleme olan Yetkilendirilmiş Yükümlü Uygulaması, gümrük işlemlerinin yerinde gerçekleştirilmesi ve gümrük muayene işlemlerinin öncelikli yapılması gibi gümrük işlemlerini ciddi oranda hızlandırmasına da katkı sağlıyor” dedi.

BSH'nin Boyahane Nano Teknoloji Projesi'ne Otomasyon ve Teknolojik Yenilik Ödülü

Türkiye’de Bosch, Siemens, Profilo ve Gaggenau markalarıyla tüketiciyle buluşan BSH Ev Aletleri A.Ş., BSH Çamaşır Makinesi Fabrikası’nın geliştirdiği ‘Boyahane Nano Teknoloji Projesi’yle, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın düzenlediği 2014 Verimlilik Haftası, Verimlilik Proje Ödülleri’nde 200 firma arasından birinci seçildi. Ödül, Ankara Congresium Kongre ve Sergi Merkezi’nde gerçekleştirilen ödül töreninde BSH Çamaşır Makinesi Fabrikası Direktörü Hakan Mandalı’ya takdim edildi. Mandalı, “BSH mühendislerinin ve çalışanlarının ortak eseri olan bu proje, şirketimiz tarafından doğal kaynak kullanımı ve çevreye yapılan yatırımı vurguluyor. BSH Ailesi olarak, diğer projeler arasında kendini gösteren örnek bir projeye imza atmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi. Proje, uygulamaya başlandığı Temmuz 2003’ten Şubat 2014 tarihine kadar geçen 8 aylık dönemde, fabrikaya yaklaşık 107.000 TL maliyet kazancı sağladı. Elde edilen diğer sonuçlar şöyle: 2012 yılında üretilen çamaşır makinesi başına 0,09 m3 olarak gerçekleşen su sarfiyatı proje sonrası ilk 8 ayda 0,05 metreküp seviyesine düşürüldü. Böylece yıllık tahmini 1.000.000 adet makine üretimi için yaklaşık 40.000 metreküp su tasarrufu sağlanacağı öngörülüyor. 

 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106