Öne Çıkanlar Endüstri 4.0 Av. Ferhan Arıkan Halil Aksu Hababam Sınıfı ÇOSB ÇOSB Habertürk Bakış programı

Bu yıl ihracattan umutluyuz

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, BloombergHT TV kanalında yayınlanan Finans Merkezi programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Sözdinler röportajında, ülke genelindeki ekonomik durumun sanayi bölgelerindeki ihracata nasıl yansıdığını anlattı, 2017’de ihracattan umutlu olduklarını ifade etti.


ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler yaptığı röportajda yaşanılan ekonomik krizin sanayideki etkileri hakkında da şunları söyledi: “Jeopolitik durum bizim için çok önemli. Önümüzdeki yıl ihracattan umutluyuz. İhracat yeniden yükseliş trendine girecektir. Irak’taki durumu biliyorsunuz, Rusya ile düzenlenen ilişkilerimiz var. Suriye, Libya gibi ülkelere ihracatımız azalmış ve etkilenmişizdir. Biz ihracat artışlarını komşu ülkelerle iyi ilişkilerimiz olduğunda yaşadık. Onun için tekrar normalleşmeye yönelirsek ihracatımızın artacağına inanıyorum. ÇOSB olarak bu düşüşten pek fazla etkilenmedik. 3 milyar dolar gibi ihracatımız var. İşsizlik oranlarında en düşük oranlardan biri bizim bölgemizdir. İstihdam açısından hiç sıkıntımız yok” dedi.



Dünya ekonomisinde yavaşlayan büyüme trendini değerlendiren Başkan Sözdinler Güneydoğu’daki teşvikleri ve yatırımların artması durumunda büyümenin hızlanacağını da dile getirdi. Sözdinler, “Doğu illerine verilen teşvikler var. Güvenlik sağlandığı takdirde hükümetimiz oralarda altyapı hazırlayacaktır. Ekonomik yatırımlar arka arkaya gelecek. Büyümeyi yüzde 3’lerden yüzde 10’lara doğru yükseltebiliriz” şeklinde konuştu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106