Öne Çıkanlar KPMG TÜRKİYE Sinem Cantürk

Çalışma Bakanı Müezzinoğlu ÇOSB’de sanayicilerle buluştu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde (ÇOSB) sanayicilerle bir araya geldi.


ÇOSB Bölge Müdürlüğü’nde gerçekleşen toplantıya; Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel, Ayşe Doğan ile Metin Akgün, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Ergene Kaymakamı ve Kapaklı Kaymakam Vekili Fatih Kızıltoprak, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay ve Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva’nın yanı sıra çok sayıda sanayici katıldı.


Toplantıda ÇOSB Yönetim Kurulu da tam kadro hazır bulundu. ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, Başkan Vekili Natan Yakuppur, Yönetim Kurulu Üyeleri; Ali Bekmezci, Bülent Darcan, Eyüp Koray Dinsel, Yönetim Kurulu Yedek Üyesi Saim Buyruk ve ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, Bakan Müezzinoğlu’nu ve protokolü kapıda karşıladı.


KATKI SAĞLAYAN HERKESE TEŞEKKÜRLER

İstişare toplantısına ÇOSB’nin tanıtım filminin izlenmesiyle başlandı. Programda bir konuşma yapan ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler şunları söyledi: “Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi olarak, çok kıymetli Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirdiğimiz bugünkü toplantımıza hoş geldiniz diyerek sözlerime başlamak istiyorum. Değerli Bakanımıza, reel üretimin gerçekleştirildiği bölgemizde bugün değerli işadamlarımızla ve misafirlerimizle gerçekleştireceği bu anlamlı toplantımıza katılımlarından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca iştiraklerinden dolayı Valimiz, Milletvekillerimiz ve değerli Kaymakamlarımız, Belediye Başkanımız, İl Başkanımız ve İlçe Başkanlarımız olmak üzere davetimize icabet eden tüm misafirlerimize katkılarından dolayı şükranlarımızı sunuyoruz.”


ÖNCÜ VE ÖRNEK OSB’YİZ

Çerkezköy OSB katılımcılarının 65.000’i aşkın çalışanı istihdam ettiğini belirten ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sözdinler, “Bölgemiz Türkiye ekonomisine yılda 20 milyar dolar ciro sağlayan, 3 milyar dolar ihracatın gerçekleştirildiği en önemli üretim alanlarından birisidir. Tekstil, kimya, metal, plastik, lastik, kauçuk, elektrik-elektronik, gıda ve sağlık sektörlerinde bulunan toplam 240 işletmenin 34’nün yabancı menşeili olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim. Başta elektrik, doğalgaz ve su olmak üzere atıksu, yağmur suyu, telekomünikasyon, çamur bertarafı olmak üzere pek çok alanda altyapısını tamamlamış Türkiye’nin yüz akı, çevreci, öncü ve örnek bir Organize Sanayi Bölgesi olduğumuzu gururla ifade etmek isterim” dedi.


ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPIYORUZ

Türkiye’nin kalkınması doğrultusunda gerçekleştirilen tüm faaliyetleri desteklediklerini belirten Sözdinler konuşmasını şöyle sürdürdü: “Türkiye’nin 2023 hedefleri doğrultusunda, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi yönetimi olarak işletmelerimizin en kaliteli, en verimli ve en karlı üretimi gerçekleştirmeleri yönünde üzerimize düşen yükümlülükleri yerine getirdiğimize inanıyoruz. Siz üretim yapan değerli katılımcılarımızın bugün Sayın Bakanımızın bölgemize teşrifleriyle daha güzel işler yapmak için azminizin ve şevkinizin artacağına inancımız tamdır. Değerli Bakanım ve çok kıymetli misafirlerimize bugünkü toplantımıza katılımlarından ve bizleri yalnız bırakmadıkları için Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi adına tekrar teşekkür eder, saygılar sunarım.”


AMAÇ ÇÖZÜM BULMAK

Sözdinler’in ardından, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu katılımcılara hitap etti. Sanayi, üretim, ihracat başlıklarının Türkiye’nin asla vazgeçemeyeceği konuları olduğunu söyleyen Bakan Müezzinoğlu, toplantının amacının sorunlar karşısında ne yapılabileceğinin konuşulması olarak özetledi. Türkiye’nin önümüzdeki süreçte stratejik olarak iki konu üzerinde yoğunlaşması gerektiğini kaydeden Müezzinoğlu “Ülke olarak 150 yıldır alın teri kutsaldır diye konuştuk. Bunu da kutsadık. Ama en az onun kadar değerli olup ihmal ettiğimiz akıl terini konuşmadık. Akıl terini daha çok konuşmadığımız sürece dünya ile yarışta başa baş gidebilmemiz veya dünya ile yarışta ‘biz de varız’ dememiz çok da mümkün olmaz. Geriye dönüp baktığımızda 150 yıldır alın teri akıttık, ama birileri akıl teriyle bütün imkanları, gerek milletimizin gerek alın teri döken milletlerin, insanların hukukunu akıl teriyle farklı bir noktaya taşıdılar” dedi.


AKIL TERİ VE ALIN TERİ

Bakan Müezzinoğlu, hem alın terini hem de akıl yerini sağ-sol ayak olarak birlikte götürmek zorunda olduklarını söyleyerek şöyle devam etti: “Akıl ile alın birlikte bütüncüldür. Yalnız alından akan teri görüp de akıldan sızlayarak çıkan teri görmezsek veya onu kutsamazsak, onun hak ve hukukunu korumazsak, onu değerli hale taşıyamazsak, akletmeyi, düşünmeyi öncelikleyen bir eğitim, girişimcilik, kültürü sahiplenemezsek birileri akleder; birilerinin aklettikleriyle de biz alın teri dökmeye devam ederiz. Düşünce felsefemizi icraata felsefemize döktüğümüzde alın teriyle akıl terini bütünleştiren, dünya ile yarışta ‘ben daha güçlüyüm’ ilkesiyle çıkılan yolculuğu hep birlikte başaracağız. Çerkezköy’de teknolojinin alın teri, üretimin akıl teri boyutu çok güçlü. Burada daha çok Ar-Ge, daha çok yenilikler ve farklılıklar için Çerkezköy OSB ve bölgeye önemli sorumluluklar düşüyor. İdealimiz Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümünde Büyük Önder’in bize vasiyet olarak bıraktığı muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmaktır. Bunlar slogan cümlelerle olmaz. Akıl teri ile alın terinin bütünleştirilmesiyle olacaktır.”


SORULARI TEK TEK YANITLADI

Konuşmaların ardından soru-cevap kısmına geçildi. Toplantıda sanayiciler ile firma temsilcileri sorularını Bakan Müezzinoğlu’na yönelttiler. Müezzinoğlu tüm soruları not alarak tek tek cevapladı. Toplantının sonunda ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, Bakan Müezzinoğlu’na şilt takdim etti.


 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106