ÇOSB İtfaiyesi’nden üniversite öğrencilerine teorik ve pratik eğitim…

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) ile Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) arasında imzalanan “Eğitim ve Öğretim İşbirliği Protokolü” çerçevesinde NKÜ Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı 2. Sınıf öğrencileri teorik ve uygulama dersleriyle işyeri uygulamalı eğitimlerini ÇOSB Bölge Müdürlüğü İtfaiyesinde yapıyorlar.

Protokol çerçevesinde yaklaşık 3 ay pratik eğitim alan öğrenciler, tam motivasyonla eğitimlerini tamamlıyorlar. Konuyla ilgili konuşan ÇOSB İtfaiyesi yetkilileri; “Öğrenciler bu eğitimlerle, mezun olduktan sonra, çalışacakları kuruma hızlı adaptasyon sağlayabilmektedirler. Ayrıca öğrencilik dönemindeki, teorik derslerin uygulamalı tekrarını da yapmış oluyorlar” ifadelerini kullandı.

NKÜ Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı Öğretim Görevlileri ve ÇOSB İtfaiyesi yetkilileri tarafından sınavlara da tabi tutulan öğrencilerin performansı ise göz dolduruyor. Birçok zorlu sınavı başarıyla geçen genç itfaiyeciler büyük takdir topluyor.

ANLATILAN KONULAR

3 ay süren eğitimlerde öğrencilere anlatılan konu başlıkları şu şekilde: “İtfaiye iş bilinci, İtfaiye personeli çalışma emniyet tedbirleri, Kişisel koruyucu kıyafet kullanımı, Araç gereç kullanımı, Merdivenli aracı kullanma teknikleri, Yangın müdahale malzemelerinin kullanımı, Trafik kazası müdahale ve kaza kırım teknikleri, Psikolojik etkenler, Olay mahallinde fiziki performansın arttırılması, Helikopter emniyet ve kaza kırım çalışmaları, Kimyasal döküntü, sızıntıda emniyet ve müdahale teknikleri.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106