Öne Çıkanlar TEKİRDAĞ İSTİHDAM FUARI 2018 Türkonfed Çerkezköy OSB KPMG TÜRKİYE Sinem Cantürk Prof. Dr. Erhan Aslanoğlu

ÇOSB, Sınav ve Belgelendirme Merkezi ile tekstil sektörüne değer katacak

Türkiye’nin önemli tekstil üslerinden biri olan Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde (ÇOSB) yeni bir merkezin açılması konusunda çalışmalar son hızıyla devam ediyor.

Çerkezköy Organize Sanayi Bölge (ÇOSB) Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Avrupa Birliği Fonlarıyla Desteklenen VOC TEST III Hibe Programı kapsamında, TREESP.2.3TUYEP/P-03-38 “Doğru Olanı Yap, Belgelen” isimli projede son aşamaya gelindi.

Tekstil sektöründe sertifikalı iş gücünün geliştirilmesine, katkıda bulunması planlanan, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Sınav ve Belgelendirme Merkezi (ÇOSBSBM), Mesleki Yeterlilik Kurumu ve Türkiye Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından yetkilendirilmesi sonrasında, Yetkilendirilmiş Belgelendirme Kuruluşu olarak önümüzdeki aylarda faaliyete geçecek.

SEKTÖRÜN GELİŞİMİ DESTEKLENECEK

Konu ile ilgili açıklama yapan ÇOSB Bölge Müdürlüğü yetkilileri şunları söyledi: “Yürüttüğümüz bu proje kapsamında Tekstil Laborantı Seviye 4 ile Tekstil Laboratuvar Sorumlusu Seviye 5 Ulusal Meslek Standartları’nın revizyonu gerçekleştirilmiştir. Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından onaylanan Ulusal Meslek Standartları, 25 Mart 2022 Tarihli ve 31789 Sayılı Resmî Gazete’ de yayınlanmıştır. Tekstil sektörünün ve eğitim kurumlarının ihtiyaçları doğrultusunda revizyonu gerçekleştirilen Ulusal Meslek Standartları, mesleğin başarı ile icra edilebilmesi için Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından kabul edilen gerekli bilgi, beceri, tavır ve tutumları gösteren asgari normlardır. ÇOSB tarafından revizyonu gerçekleştirilen Tekstil Laborantı Seviye 4 ile Tekstil Laboratuvar Sorumlusu Seviye 5 Ulusal Meslek Standartları, kişilerin yetkinliklerinin arttırılmasına önemli katkılar sağlayarak, tekstil sektörünün gelişimini destekleyecektir.”

İSTİHDAMA DA ÖNEMLİ KATKI SAĞLANACAK

Sektörün daha fazla sertifikalı iş gücüne kavuşmasında önemli rol üstleneceği belirtilen ÇOSBSBM ile ayrıca şu bilgiler paylaşıldı: “Tekstil sektöründe yeni ufukları katılımcılarımızla birlikte keşfedip, uygulanmasını sağlayacağız. Kurulacak merkezimiz ile sektörümüzde sertifikalı işgücünün artırılması açısından önemli değerler yaratacağımıza inanıyoruz. Bu anlamlı proje ayrıca, yaratacağı çarpan etkisiyle de ülkemizin tekstil sektörünün altyapısını güçlendirecektir. Elde edeceğimiz uzmanlıkla tekstil dünyasına istihdam olarak da önemli katkılarda bulunabileceğiz.”

İlk etapta Tekstil sektöründe hizmet verecek olan ÇOSB Sınav ve Belgelendirme Merkezi’nin kısa zamanda kapsam genişletmeyle farklı sektörlerde de mesleki belgelendirme hizmeti vermesi planlanmaktadır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106