Öne Çıkanlar Türkonfed Arçelik Üretim Koordinatörü Alp Karahasanoğlu Hilal Ünalmış TÜSİAD Sıçrama Yapan Şirketler GİRAY DUDA

ÇOSB Yönetim Kurulu Covid-19’a karşı yerli ilaç üreten Koçak Farma’yı tebrik etti

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, ÇOSB Yönetim Kurulu üyeleri Ali Bekmezci, Fatih Elay ve Ekrem Topdal ile ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, Koçak Farma İlaç ve Kimya San. A.Ş.’yi ziyaret etti. ÇOSB heyetini, Koçak Farma İlaç ve Kimya San. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ender Koçak ve Genel Müdür Yardımcısı Cem Koçak karşıladı.

Çalışmalar hakkında bilgi alan ÇOSB yönetim Kurulu, Ender ve Cem Koçak nezdinde, Covid-19 süreciyle birlikte tedavi algoritmasında yer alan, ülkemizin ilk jenerik yerli üretim Hidroksiklorokin Sülfat etken maddeli “Korokin 200 mg Tablet” ruhsatını alarak üretime başlayan Koçak Farma firmasını ve çalışanlarını tebrik etti.

Ziyaretten oldukça memnun kaldığını dile getiren Ender Koçak şunları söyledi: “49 yıldır yenilikçi ve stratejik öneme sahip ilaçlarla halk sağlığına hizmet eden Koçak Farma olarak, ülkemizin COVID-19 pandemisiyle mücadelesinde ilaç ve serum ihtiyacını aralıksız karşılaması çalışmalarını sürdürmekteyiz. Koçak Farma son olarak ülkemizin ilk jenerik yerli üretim hidrosiklorokin sülfat içeren ürünün ruhsatını almış olup, ilk üretimini yaparak Türk tıbbının hizmetine sundu. Ayrıca 300.000 doz hidroksiklorokin sülfat hastaların tedavisinde kullanılmak üzere Sağlık Bakanlığı’na bağışlanacak. Ülkemizin COVID-19 pandemisiyle mücadelesinde kılavuzların önerdiği ve hastaların ihtiyacı olan diğer elzem ilaçların ve serumların da üretimlerine Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) ve İstanbul üretim tesislerinde kesintisiz olarak devam etmekteyiz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106