Öne Çıkanlar Çerkezköy OSB AB ÇOSB Habertürk Bakış programı ÇOSB İKV BAŞKANI AYHAN ZEYTİNOĞLU

ÇOSB Yönetim Kurulundan ‘Yerli Solunum Cihazı Üreten Arçelik’e teşekkür

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, ÇOSB Yönetim Kurulu Yedek Üyesi Saim Buyruk ve ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, Arçelik A.Ş. Elektronik İşletmesi’nin ÇOSB’deki tesislerini ziyaret ederek ‘Yerli Solunum Cihazı Üretimi’ hakkında, Üretim Direktörü Veli Ağ’dan bilgi aldı.

ÇOSB Yönetim Kurulu, Arçelik A.Ş. Elektronik İşletmesi Üretim Direktörü Veli Ağ nezdinde, Covid-19 süreciyle birlikte ‘Yerli Solunum Cihazı’nı üreterek büyük bir başarıya imza atan Arçelik firmasını ve emek veren diğer firmaları tebrik etti.

Arçelik, Aselsan ve Baykar mühendislerinin desteğiyle Biosys tarafından geliştirilen yerli ve milli solunum cihazı, 10 ülkenin imdadına da yetişti. Koronavirüs tedavisinde hayati öneme sahip olan ve pandemi sürecinde pek çok ülkede yetersiz kalan solunum cihazlarının seri üretimine geçen Türkiye, diğer ülkelere de nefes oldu.

Biosys tarafından geliştirilen, Arçelik, Aselsan ve Baykar mühendislerinin yanı sıra Sağlık ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlıklarının desteğiyle tamamen yerli imkanlarla seri üretime geçen yerli ve milli solunum cihazları Türkiye’de kullanımının yanı sıra, bugüne kadar 10 ülkeye gönderildi. Solunum cihazları bu ülkelerden bazılarına hibe edilirken, bazılarına da ihracatı yapıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106