Öne Çıkanlar İKV BAŞKANI AYHAN ZEYTİNOĞLU ÇOSB Kreş ve Gündüz Bakımevi TÜRK Eximbank irtibat bürosu açıldı GİRAY DUDA KPMG TÜRKİYE Sinem Cantürk

ÇOSB ZEKA’ya görkemli açılış

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) tarafından özel eğitim almış ve çalışabilecek durumdaki hafif zihinsel engellilere iş imkanı kazandırmak amacıyla hazırlanan ZEKA (Zihinsel Engelliler Korumalı İşyeri Atölye ve Yaşam Merkezi) için görkemli bir açılış töreni düzenlendi. 

Türkiye’de örnek ve alanındaki ilklerden biri olan ÇOSB ZEKA’nın açılış törenine Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Kapaklı Kaymakamı ve Çerkezköy Kaymakam Vekili Bayram Sağır, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Natan Yakuppur, ÇOSB Yönetim Kurulu Üyesi Ekrem Topdal, ÇOSB Yönetim Kurulu Yedek Üyesi Saim Buyruk, ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Fatma Derya Alan, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yaşar Esen, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ülkü Uslu, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş’ün yanı sıra çok sayıda sanayici, ZEKA engelli çalışanlarının aileleri ve vatandaşlar katıldı.

SÖZDİNLER: 36 HAFİF ZİHİNSEL ENGELLİ KARDEŞİMİZ İSTİHDAM EDİYORUZ

Açılışta konuşan ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, “Yönetim Kurulu olarak projelendirme safhasından, hayata geçirilinceye kadar büyük bir heyecan duyduğumuz kısaca ÇOSB ZEKA dediğimiz Yaşam Merkezimizde bugün onlarca Hafif Zihinsel Engelli kardeşimizin istihdam edilmesi mutluluk vericidir” dedi. Sözdinler şunları söyledi: “Türkiye’de ilklerden olan ZEKA’mızda bugün 4 atölye faal olarak çalışıyor. Bir atölyemiz de kısa sürede faal olacaktır. Fiziki olarak tamamlandıktan sonra engelli istihdamına katkı sağlayarak atölye açan Bölgemiz firmalarından, Çetin Sosyal Hizmetler’e, Beks Çorap’a, Arçelik’e, Bony Çorap ve sözleşmesini yeni imzaladığımız Technocast Otomotiv firmalarımızın sahiplerine ve kıymetli yöneticilerine ayrıca teşekkür ediyorum. Bin bir emekle hayata geçen ZEKA’mızda bugün itibariyle 36 hafif zihinsel engelli kardeşimiz istihdam edilmektedir. 5’inci atölyemizle birlikte bu sayı önümüzdeki, ay 43 olacaktır. Toplam 12 atölyemizin de tam kapasiteye yani, toplam istihdam sayımızın 120’ye ulaşmasını arzu ediyoruz. Bu da bizim için ayrı bir gurur ve mutluluk kaynağı olacaktır. 

ÇOSB ZEKA ile katılımcı firmalarının engelli istihdamına katkı sağlamanın yanında zihinsel engelli bireylere de fırsat eşitliği sunarak, çalışma hayatına kazandırdığımızı düşünüyorum. Bölgemizde zihinsel engellilere yönelik okullar açılmasına rağmen bu kişilerin istihdamına yönelik şu ana kadar herhangi bir proje uygulaması bulunmamaktaydı. Bu yönüyle de örnek bir projeye hayata geçirdiğimizi belirtmek isterim. Türkiye’de örnek ve ilklerden olan bu projemizin açılışına katılmanızdan dolayı tekrar teşekkür ederek, tüm katılımcıları saygıyla selamlarım.”

VALİ YILDIRIM: ENGELLİLER ZEKA İLE HAYATA KATILACAKLAR

Sözdinler’den sonra söz alan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım da şunları söyledi: “Engelli olmak kimsenin tercihi değildir ama engelliler bu topluma emanet insanlardır. Burada açılışını yaptığımız bir anlamda hem eğitim hem de sosyal tesistir. Hakikaten büyük bir açığı kapatacak ve bunun yanında örnek olacak. Tekirdağ’da 13 tane OSB var ama ÇOSB’nin gerçek anlamda bir Organize Sanayi Bölgesi olduğunu her yerde söylerim. 75 bin çalışanın bulunduğunu, yüzlerce fabrikasının olduğunu ve Türkiye’nin ekonomisine bir anlamda katma değer sağlayan OSB’ye hem önderlik yaparak hem de örnek olarak bu tesisi kazandırmış olması güzeldir. ÇOSB Başkanı Eyüp Sözdinler sosyal sorumluluk projesi diyor ama gönülden koptuğunu biliyorum. Ne zaman güzel bir proje görse yönetime sunuyor ve hemen hızlı bir şekilde hayata geçiriliyor. Kısa süre içerisinde projelendirilen hayata sokulan ve bir an önce açılışı gerçekleştirilen bu tesis, gerçekten çok kısa bir sürede yapıldı. Değerli sanayicilerimiz burada bir taraftan eğitim yaratarak, yüzde 40 eğitilebilir zihinsel engellilerimizi kendine istihdam etmek amacıyla hayata katılmalarını, sosyal yaşama adapte olmalarını sağladılar. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Hem aileler açısından hem de sanayicilerimiz açısından güzel bir projedir. Destek veren herkese teşekkür ediyorum. Tesisin hayırlı olmasını diliyor, pek çok aileye umut olmasını, birçok gencin hayata katılmasını vesile olmasını temenni ediyorum.” 

Konuşmaların ardından Vali Aziz Yıldırım, protokol üyeleri ve Korumalı İşyeri özel çalışanlarının ailelerine de mikrofon vererek duygu ve düşüncelerini aldı. Daha sonra kurdele kesilerek açılış gerçekleştirildi. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Vali Aziz Yıldırım ve protokol üyeleri merkezi gezerek, atölyelerimizin engelli çalışanlarıyla yaptıkları işler hakkında konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106