Öne Çıkanlar Türkonfed TÜSİAD Sıçrama Yapan Şirketler Hilal Ünalmış KPMG TÜRKİYE Sinem Cantürk Arçelik Üretim Koordinatörü Alp Karahasanoğlu

 ÇOSB’de sanayicilere önemli eğitim

Türkiye İşverenler Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Mikrocerrahi ve Rekonstrüksiyon Vakfı tarafından Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde (ÇOSB) yer alan firmaların temsilcilerine iş kazalarını önlemeye yönelik eğitim semineri düzenlendi.

 

SGK’nın istatistiklerine göre yılda yaklaşık 600 kişi, iş kazası sonucu bir uzvunu kaybederken, TİSK Mikrocerrahi ve Rekonstrüksiyon Vakfı, bu sayının azaltılabilmesi adına Türkiye’deki sanayi bölgelerinde, çalışanlara yönelik bilgilendirme etkinlikleri düzenliyor. Bu kapsamda, ÇOSB Bölge Müdürlüğü’nde bir eğitim düzenlendi. Eğitimde ÇOSB’de yer alan firmaların temsilcileriyle bir araya gelerek uzuv kayıplarının engellenebilmesi için, kaza sonrası nasıl hareket edilmesi gerektiği yönünde bilgilendirmede bulundu.

 

ÇOSB Bölge Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleşen eğitime ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan’ın yanı sıra çok sayıda firma temsilcisi katıldı. Eğitimde bir konuşma yapan ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, bu tür eğitimlerin önemine vurgu yaptı.

 

Eğitimde İş Güvenliği Uzmanı Alparslan Yılmaz iş kazalarını önlemeye yönelik yapılabilecek pratik bilgiler paylaşırken, Op. Dr. Utkan Aydın da uzuv kopmalı ve mikrocerrahi operasyon gerektirecek kazalara nasıl müdahale edilmesi gerektiğini uzmanlar ile paylaştı.

 

Vakfın Yönetim Kurulu Üyesi, aynı zamanda İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi El Cerrahisi Bilim Dalı Başkanı olan Prof. Dr. Türker Özkan, replantasyon cerrahisinin (kopan uzuvların yerine dikilmesi) hastaya çok şey kazandıran bir girişim olduğunu vurguladı. Uzvunu kaybeden hastaların ciddi maluliyetlerle emekli olduğunu belirten Özkan, “SGK’nın istatistiklerine göre yılda yaklaşık 600 kişi iş kazası sonucu uzuv kaybı yaşıyor. Bu durum hasta için büyük bir kayıp olduğu gibi, SGK için de büyük bir yük oluşturuyor. Bu nedenle bir uzvun yerine takılması için tüm şartlar zorlanmalıdır” dedi. TİSK Mikrocerrahi ve Rekonstrüksiyon Vakfı olarak, uzuv kopmalı kaza geçiren ve maddi durumu yeterli olmayan kişilere de tedavi imkanı sağladıklarını belirtti.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106