ÇOSB’den Bursa’ya teknik gezi

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, ÇOSB Çevre Yönetim Sistem Müdürü Servinaz Kuru, ÇOSB Çevre Danışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Saatçi’den oluşan ÇOSB heyeti Bursa’ya teknik gezi gerçekleştirdi.

ÇOSB’nin Endüstriyel Atıksu Arıtma Tesisleri’nde çıkan atık çamurun bertarafı için yapılacak olan Çamur Yakma Tesisi yapımı için gerçekleştirilen teknik gezide ilk olarak Bursa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ) gezildi. BUSKİ’nin yapacağı Çamur Yakma Tesisi hakkında bilgi alan ÇOSB heyetini, BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, Genel Müdür Yardımcısı Talat Özen ve Atıksu Daire Başkanı Devrim İzgi karşıladı. ÇOSB heyetine yapılacak olan yeni tesisle ilgili bilgi verildi, karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

ÇOSB heyetinin Bursa’da ikinci durağı ise Bursa Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi (DOSAB) oldu. Burada da ÇOSB heyetini DOSAB Yönetim Kurulu Başkanı Ferudun Kahraman, Başkan Vekili İlhan Sarı ve Bölge Müdürü Serhat Şengül karşıladı. Çamur Yakma Tesisi hakkında bilgilerin alındığı bu ziyarette de ayrıca tesis gezilerek çalışmalar incelendi.

► KENDİ BÜNYEMİZDE ÇAMUR YAKMA TESİSİ KURACAĞIZ

Konuyla ilgili bir açıklama yapan ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler şunları söyledi: “İki tane büyük Endüstriyel Atıksu Arıtma Tesisimizle bölgemizdeki çevreye en duyarlı OSB’yiz. Yıllardır yaptığımız yatırımlarla çevreye en az zarar verme prensibiyle hareket ediyoruz. Bursa’ya yaptığımız ziyaretlerin amacı arıtma tesislerinde çıkan, arıtılmış katı madde olan çamurların bertarafıyla ilgilidir. Biz zaten burada çıkan çamurları susuzlaştırıp çimento fabrikalarında yakılmalarını sağlıyoruz. Amacımız kendi bünyemizde Çamur Yakma Tesisini kurup çevreye sıfır atık bırakmaktır. Bu çerçevede ziyaretlerimizi gerçekleştirdik. Bu konudaki çalışmalarımız devam edecektir.”

Sözdinler konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Biz ÇOSB olarak, her konuda farkındalık yaratmak istiyoruz. OSB’lerin farkını oluşturmayı ve kendi sanayicimize de bu farkındalığı yaşatmaya çalışıyoruz.”

 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106