Öne Çıkanlar ÇOSB Dijital Dönüşüm Merkezi Türkonfed

ÇOSB’den sanayicilere yönelik Ar-Ge Merkezi kurulumu eğitimi

Çerkezköy Organize Sanayi Bölge (ÇOSB) Müdürlüğü tarafından, ÇOSB İdari Bina 4. Kat Toplantı Salonu’nda sanayicilere yönelik; ‘Bir İşletmede Ar-Ge Merkezi Kurulması’ içerikli bir toplantı gerçekleştirildi.


Toplantıya; ÇOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Natan Yakuppur, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin Akçal’ın yanı sıra çok sayıda firma yetkilisi katıldı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkilisi Olgun Usta tarafından verilen eğitimin açılış konuşmasını ÇOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Natan Yakuppur yaptı.


BİLGİYE DAYALI REKABET ÇAĞINDAYIZ

Yakuppur şunları söyledi: “Bölgemizi daha ileriye taşımak ve gelişim potansiyelini ortaya koymak adına düzenlediğimiz bu seminere gösterdiğiniz ilgiden dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Bu yoğun katılımınızın daha güzel çalışmalar ortaya koymak için cesaretimizi arttırdığını itiraf etmeliyim. Çerkezköy OSB olarak, ekonomik büyüme ve kalkınma performansını etkileyen en önemli faktörlerden birisinin Ar-Ge ve yeniliğin olduğu görüyoruz. Ar-Ge ve yenilik, hepinizin de bildiği üzere, küresel rekabette ülkelerin ve bölgelerin pozisyonunu farklılaştırıcı bir etkiye sahip. Bölgelerarası rekabet yarışında maliyete dayalı rekabet, yerini bilgiye dayalı rekabete bıraktı. Dolayısıyla, bilgiye dayalı rekabetin aracı olan Ar-Ge ve yeniliğe yönelik politikalar, bizim de önceliğimiz haline geldi. Bugünkü toplantıya katılan siz değerli katılımcılar da bu gerçeğin farkındadır” dedi.


ÇOSB’DE YENİ AR-GE MERKEZLERİ KURULACAK

Çerkezköy’de Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı 8 Ar-Ge Merkezi bulunduğunu belirten Yakuppur, “Bu sayının artırılması ülkemizi küresel rekabette üst sıralara taşımak açısından çok önemlidir” dedi. Toplantıya katılan farklı sektörlerden yaklaşık 80 kişilik Ar-Ge çalışanı bölgede farklılık yaratmak adına çok önemli bir rakam olduğunu belirten Yakuppur, “Bu toplantı sonrasında bölgemizde yeni Ar-Ge Merkezlerinin kurulacağına ve ülke ekonomisine çok ciddi katkılar sunulacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.

YATIRIMCILARA YENİ UFUKLAR AÇAR

Yakuppur’un konuşmasının ardından sunum yapan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkilisi Uzman Olgun Usta da, katılımcılara Ar-Ge Merkezlerinin kurulmasıyla ilgili bilgileri paylaşarak, yapılan yenilikler hakkında da bilgi verdi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Ar-Ge alanında bölgemizde desteklediği Ar-Ge Merkezlerinin sayısının artırılması amacıyla çok önemli çalışmaların yapıldığını belirten Usta, katılımın yüksek olmasının kendilerini de mutlu ettiğini belirtti. “Teknolojiye Yatırım Geleceğe Yatırım” sloganıyla yapılan sunumda Ar-Ge kavramı, firmalara gelişim ve hedef yükseltme konusundaki katkıları, yeni ufuklar açma anlamında yatırımcılara sağlayacağı fikirler, dolayısıyla ticari başarının sağlanması noktasındaki faydaları anlatıldı. Ayrıca Bakanlığın yatırım desteklerinden bahsedilerek, ülke ekonomisinin uluslararası düzeye nasıl kavuşturulabileceğinin de izahı yapıldı.

AKÇAL: HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERİYORUZ

Toplantının kapanış konuşmasını yapan Tekirdağ Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin Akçal da katılımlarından dolayı firma temsilcilerine teşekkür ederek, bu konuda il müdürlüğü olarak her türlü desteğe ve işbirliğine hazır olduklarını söyledi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106