Öne Çıkanlar KPMG TÜRKİYE Sinem Cantürk CEVAHİR UZKURT TÜSİAD Sıçrama Yapan Şirketler

ÇOSB’nin ‘Endüstriyel Atıksu Arıtması’ndaki başarısı bir kez daha tescillendi

Günlük ortalama 80 bin metreküp endüstriyel atıksuyun arıtıldığı Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) bünyesindeki Endüstriyel Atıksu Arıtma Tesisi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen Çevre İzin Belgesi’ni yeniledi. Bununla birlikte, ÇOSB’nin atıksu arıtımı kapsamındaki başarısı bir kez daha tescillenmiş oldu.

İzin Belgesi’yle birlikte tesis bünyesinde yer alan Arıtma Çamuru Yakma Tesisinin de Lisans Belgesi alındı. Bundan sonra, ÇOSB’nin arıtma tesislerinde çıkan çamurlar bu tesiste yakılacak.

ÖRNEK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Konuyla ilgili açıklama yapan ÇOSB yetkilileri şunları söyledi: “Alınan bu Çevre İzin Belgesi, tesislerin yönetmeliklerdeki kriterlere göre işleyişini sürdürdüğünü gösteriyor.

Tesisimizde tüm süreçleri takip ediyoruz ve tesisimizi çevre mevzuatına uygun bir şekilde işletiyoruz. Çamur Yakma Tesisimizin de faaliyete geçmesiyle birlikte, bölge olarak çevre konusunda örnek olmaya devam ediyoruz. Bu yatırımlar çevreci bir OSB olduğumuzun en büyük göstergesidir.”

ARITMA TESİSİNDEKİ ÜNİTELER
 

Endüstriyel Atıksu Arıtma Tesisi’ndeki işlemler ise sırasıyla şu şekilde yapılıyor:

Fiziksel Arıtma: Kaba ve İnce Izgaralama – Kum ve Yağ Tutucu – Dengeleme Havuzu – Terfi İstasyonu

Kimyasal Arıtma: Hızlı ve Yavaş Karıştıcı – Kimyasal Çöktürme Havuzları

Biyolojik Arıtma: Biofosfor Havuzu – Havalandırma Havuzları – Son Çöktürme Havuzları

Çamur Susuzlaştırma: Çamur Havuzları – Dekantörler

Arıtma Çamuru Yakma İşlemi: Yakma Reaktörleri, Buhar Kazanı, filtreler

AKREDİTE LABORATUVAR

Günlük olarak tesisin ünitelerinden alınan numuneler Çevre ve Şehircilik Bakanlığından Yeterlilik Belgesi almış ve TÜRKAK tarafından akredite edilmiş olan tesis bünyesindeki laboratuvarda analiz edilmektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106