Öne Çıkanlar ÇOSB Kreş ve Gündüz Bakımevi CEVAHİR UZKURT ÇOSB Sürdürülebilirlik Raporu ÇOSB Mesleki ve Teknik Lisesi rol model oldu Prof. Dr. Erhan Aslanoğlu

ÇOSB’nin ZEKA Projesi faaliyete geçmek için gün sayıyor

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) tarafından özel eğitim almış ve çalışabilecek durumdaki hafif zihinsel engellilere iş imkanı kazandırmak amacıyla hazırlanan ZEKA (Zihinsel Engelliler Korumalı İşyeri Atölye ve Yaşam Merkezi) projesinde faaliyete geçmek için sayılı günler kaldı.

Türkiye’de örnek ve alanındaki ilklerden biri olacak bu projeyi hayata geçirmeye hazırlanan ÇOSB’nin, takdir toplayan bu çalışmasında, yer alacak firmalarla görüşmeler sürekli devam ediyor. Pandemi nedeniyle çalışmaların istenilen seviyeden daha yavaş ilerlediğini belirten ÇOSB yetkilileri, hayatın normalle dönmeye başlamasıyla birlikte, ZEKA projesinin de hızla faaliyete geçeceğini kaydettiler. Fiziki olarak tamamen hazır olan ZEKA projesi sanayiciler tarafından da büyük takdir topluyor.

Projeyle birlikte, özellikle yakın yerleşim alanları olan Kapaklı ve Çerkezköy ilçelerinde yaşayan hafif zihinsel engellilerin çalışma hayatına kazandırılacağı vurgulanıyor.

ZEKA PROJESİ

ÇOSB Zihinsel Engelliler Korumalı İşyeri Atölye ve Yaşam Merkezi (ZEKA) ÇOSB’deki firmaların engelli istihdamını sağlamaya yönelik olmasının yanında, ilk örnek projelerden olması ve sosyal fayda oluşturmayı da hedeflemesi açısından dikkat çekiyor.

ZEKA’nın amaçlarına bakacak olursak; zihinsel engelli bireylere onlar için tasarlanmış korumalı işyeri atölyelerinde iş imkanı yaratarak bu bireyler ve ailelerine maddi kazanç olanakları sağlamak, ÇOSB’de bulunan katılımcı firmalara engelli istihdamında katkı sağlamak, en önemlisi de toplumdan izole bir şekilde yaşayan, sosyal açıdan desteğe ihtiyacı olan zihin engelli bireylerin iş hayatının yanında ‘Hayatta İstihdamları’nı sağlamak.

ÇOSB bölgesel ve ulusal düzeyde örnek bir projeye imza atıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106