Öne Çıkanlar Endüstri 4.0 Av. Ferhan Arıkan Halil Aksu Hababam Sınıfı ÇOSB ÇOSB Habertürk Bakış programı

Covid-19 Aşısı ve PCR Testi Sonuçlarına İlişkin İdari Uygulamalar Semineri

Çerkezköy Organize Sanayi Bölge (ÇOSB) Müdürlüğü çok önemli bir online seminere daha imza attı. Pandemi sürecinde de birçok online seminer düzenleyerek katılımcılarından büyük takdir alan ÇOSB Bölge Müdürlüğü’nün düzenlediği son seminere de oldukça yoğun katılım oldu.

Konuşmacı olarak Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erdem Özdemir’in katıldığı, ‘Covid-19 Aşı Bilgileri ve PCR Testi Sonuçlarının İşverenler Tarafından Talep Edilebilmesine İlişkin İdari Uygulamaların Değerlendirilmesi’ seminerinde işveren ve çalışan açısından birçok önemli noktaya dikkat çekildi. Katılımcıların da sorularıyla katıldığı online seminerin oldukça verimli geçtiği belirtildi. Seminerin videosu daha sonradan ÇOSB Bölge Müdürlüğünün YouTube kanalına da yüklenerek daha fazla izleyiciye ulaşması sağlandı.

Öte yenden Kişisel Verileri Koruma Kurulu şu açıklamayı yaptı: “Covid-19’un sebebiyet verdiği salgın hastalığın kamu güvenliği ve kamu düzenini tehdit etmesi sebebiyle hastalığın yayılımını engellemek amacıyla Covid-19 aşı bilgisi ve/veya negatif sonuçlu PCR test bilgisinin, kamu kurum ve kuruluşlarınca yürütülen önleyici ve koruyucu faaliyetler kapsamında işlenmesinin önünde bir engel bulunmadığı, dolayısıyla söz konusu kişisel veri işleme faaliyetlerinin Kanunun 28 inci maddesinin birinci fıkrasının (ç) bendi kapsamında gerçekleştirilebileceği, bununla birlikte, Covid-19 salgını kapsamında yürütülen kamu güvenliğini ve kamu düzenini koruma amacına yönelik faaliyetler dışında kalan ya da bu amacı aşan nitelikteki kişisel veri işleme faaliyetlerinin Kanun kapsamında yer alacağı değerlendirilmektedir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106