Öne Çıkanlar KPMG TÜRKİYE Sinem Cantürk CEVAHİR UZKURT

Dinarsu: Enerji tüketimini azaltarak büyük tasarruflar sağladık

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nin (ÇOSB) köklü kuruluşlarından, Dinarsu İmalat ve Tic. Türk A.Ş. yaptığı çevre yatırımları ve sürdürdüğü bu çalışmalarla adından söz ettiriyor. Çevre yönetimi konusunda, firma politikalarını açıklayan Dinarsu yetkilileri şunları söyledi: “Firmamızda yeni teknoloji makine yatırımları yapmadan önce enerji tüketimini azaltacak makineleri araştırıyoruz ve buna göre yatırımlarımız planlıyoruz. 2021 yılında yaptığımız yeni üretim makineleri ile birim üretimde yaklaşık yüzde 30 elektrik enerjisi tasarruf ettik.”

ATIKLARDA BÜYÜK AZALMA

‘2010 yılından beri yeni yapılan binalarımızın çatılarında, gün ışığından faydalanmak için polikarbon kullanıldığını’ ifade eden firma yetkilileri çevreyle ilgili yaptıkları diğer yatırımları da şu cümlelerle açıkladılar: “Kullandığımız bu yöntemle hiçbir üretim binamızda gündüzleri ışıklar yakılmamaktadır. Üretim proseslerimizde ve fabrika içerisinde yapılan çalışmalar ile 2021 yılında yapılan üretim miktarlarına göre çıkan atıklarımızda bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 15 azalma görülmüştür. Çalışanlara verilen eğitimler ile çevre bilincinin oluşması, yeni makine yatırımlarının çevreye duyarlı seçilmesi, üretimden çıkan atıkların ayrıştırılma metotlarının oluşturulması bu azalmanın en büyük etkenleridir.

KAYNAĞINDA AYRIŞTIRMA

Fabrikamızda tehlikeli ve tehlikesiz atık alanları etkin şekilde kullanılmaktadır ve atıklar kaynağında ayrıştırılmaktadır. Tehlikesiz atıklarımızın hepsi lisanslı firmalara geri dönüştürülmek üzere verilmektedir. Yeni Ar-Ge çalışmamız olan polyproplen atıklardan tekrar hammadde yapıp üretimde kullanma çalışmalarımız devam etmektedir. Bu konuda, müşterimiz olan uluslararası bir market zinciri ile ortak proje çalışmaları yapmaktayız.

Sıfır atık projesi firmamızda kararlılık ile sürdürülmektedir. Firmamız ISO14001 belgesine sahiptir. Ana tedarikçilerimizi her yıl güvenlik, sosyal ve çevre konularında düzenli olarak denetliyoruz ve tedarikçilerimize özellikle enerji kullanımının azaltılması ve çevre uygulamaları konularında yol gösterici olmaya çalışıyoruz. Tedarikçi seçimlerinde, çevresel konulara verdikleri önem ve uygulamalar belirleyici olmaktadır. Geri dönüştürülebilir ürünler üretmek, şu anda Avrupa’nın en önemli gündem maddeleri arasında yer almakta olup 2021 yılından itibaren yüzde 100 geri dönüşebilen halı üretimi üzerinde Ar-Ge çalışmalarımız devam etmektedir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106