Öne Çıkanlar ÇOSB Kreş ve Gündüz Bakımevi KOSGEB BAŞKANI Türkonfed CEVAHİR UZKURT GİRAY DUDA

Eyüp Sözdinler: YEKDEM payını devlet ödesin

Türkiye’nin en büyük üç sanayi bölgesi arasında yer alan Çerkezköy OSB’nin Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, sanayicilerin son dönemdeki en büyük sıkıntılarından birine tercüman oldu. Pandemi süreciyle zor günler geçiren sanayicilerin, elektrik faturalarındaki yükselişe dikkat çeken Sözdinler, maliyeti artıran YEKDEM (Yenilenebilir Enerji Kaynakları Destekleme Mekanizması) payının devlet tarafından ödenmesi önerisinde bulundu.

Sanayi gazetesinin başlattığı online sohbetlerin son konuğu, Çerkezköy OSB Başkanı Sözdinler oldu. Sözdinler, COVID-19 sürecinde alınan önlemlerden bölge firmalarının hastalıkla mücadele için ürettiği ürünlere, Zihinsel Engelliler Korumalı İşyeri (ZEKİ) Projesi’nden elektrik maliyetlerine kadar birçok faaliyet konularına değindi.

‘ZARARINA İŞ YAPILIYOR’
 

Sanayicilerin son günlerde dert yandığı YEKDEM payıyla ilgili görüşlerini paylaşan Sözdinler, “Elektrik fiyatlarının pandemi döneminde aşırı yükseliş göstermiş olması nedeniyle çok muzdaripiz. Mayıs ayında elektrik zammı yüzde 42’leri buldu. Bunun sebebi YEKDEM fonundaki artışlar oldu. Yoğun elektrik kullanan sanayi bölgeleri için bu büyük bir problem. Elektrik fiyatlarını ancak ayın sonunda elektrik faturaları kesilince görülebiliyor sanayiciler. Bizi arayıp ‘Zararına iş yaptık’ diyen çok sanayicimiz oluyor. YEKDEM tabii ki olmalı, yenilenebilir enerji kaynaklarının desteklenmesi önemli ancak pandemi sürecinde Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın bu konuda destek vermesini, YEKDEM payının Bakanlık tarafından karşılanmasını istiyoruz” dedi.

100 YATAKLI HASTANE YAPACAĞIZ

Çerkezköy OSB Başkanı Eyüp Sözdinler’le yapılan söyleşide öne çıkan bölümler şöyle: “Pandeminin ilk günlerinde fabrikalarımızın yüzde 34’ü üretime ara verdi. Ama toparlanma sürecine girdik, mayıs ayında üretime geçen fabrikalarımızın oranı yüzde 80’lere çıktı. Şu anda da yüzde 91’e ulaşmış durumdayız. Artık üretimde normalleşme sürecine girdik. Önümüzdeki aylarda yüzde 100’lere ulaşacağız. Türk Standartlar Enstitüsü (TSE) ile ortak bir çalışma yürütüyoruz. Çerkezköy OSB olarak kendimiz bir kılavuz hazırladık. TSE’den bunun belgelendirilmesini bekleyip sanayicilerimize dağıtmak istiyoruz. Ayrıca fizibilitesini tamamladığımız Endüstri 4.0 Laboratuvarı’mızdan özellikle bahsetmek istiyorum. Bu laboratuvarı üç ayda, Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde kuracağız. Zihinsel engelli çocuklar için bir işyeri modeli olan ‘ZEKİ (Zihinsel Engelliler Korumalı İşyeri Projesi’ni hayata geçirmeyi düşünüyoruz. İnşaatını bitirmek üzereyiz. 12 atölyenin her biri bir fabrikaya bağlı olmak üzere, her sınıfta 10 zihinsel engeli kardeşimize küçük el becerileriyle yapabilecekleri işleri vereceğiz. Hem sosyal anlamda topluma kazandırılmış olacaklar, hem ailelerine katkı sağlayacaklar. Bir de hastane projemiz var. 100 yataklı bir hastanenin ihalesine çıkmak üzereyiz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106