Öne Çıkanlar ÇOSB Kreş ve Gündüz Bakımevi İKV BAŞKANI AYHAN ZEYTİNOĞLU TÜRK Eximbank irtibat bürosu açıldı KPMG TÜRKİYE Sinem Cantürk GİRAY DUDA

Gilead Sciences, Pharmactive İlaç ile yerli üretim anlaşması imzaladı

İlaç sektörü 2019 inovasyon endeksinde dünyada ilk sırada yer alan çokuluslu bilim şirketi Gilead Sciences, devletin stratejik yerli üretim öncelikleri doğrultusunda en yenilikçi ve hayat kurtaran ilaçlarını Türkiye’de üretecek. Türkiye, Gilead Sciences’ın ilgili ilaçlar için halihazırda üretim yapmakta olduğu Kanada ve İrlanda’dan sonra üçüncü üretim üssü olacak. Yerli üretim için Pharmactive İlaç ile işbirliği anlaşması imzalayan Gilead Sciences Türkiye, böylece toplam cirosunun yüzde 70’inden fazlasını Türkiye’de üretir duruma gelecek.

Yerelleşme anlaşması, Sağlık Bakanlığı yetkililerinin de katılımıyla, Gilead Sciences Türkiye Genel Müdürü Şebnem Girgin ve Pharmactive İlaç Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Sancak tarafından imzalandı.

Gilead Sciences Türkiye Genel Müdürü Şebnem Girgin, “Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı 100 Günlük Eylem Planı içindeki önemli maddelerden biri yerel üretimdi. Gilead Sciences olarak bu konuyu 3 yıl önce önceliklerimiz içine almış ve çalışmalara başlamıştık. Bugün de bu yatırımı hayata geçirmekten mutluluk duyuyoruz” diye konuştu. Pharmactive İlaç Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Sancak da, “Yaptığımız yatırımlar sonucunda, uluslararası standartlarda ilaç üretebilecek sayılı tesislerinden birisi olmanın gururu hepimizindir” dedi.

Proje kapsamında, Dünya Sağlık Örgütü’nce (DSÖ) ilaca erişimin en kritik olduğu hastalıklar olarak tanımlanan Hepatit ve HIV alanlarındaki hayat kurtaran stratejik ilaçlar, bundan böyle Türkiye’de Pharmactive İlaç iş birliğiyle üretilecek. İlk olarak dünyada yıllık satışının 1 milyar dolara ulaşması beklenen Hepatit B ilacı ile başlayacak olan projenin, dünyada yıllık satışının 8 ila 10 milyar dolar seviyesinde gerçekleşmesi beklenen, en son keşfedilen, yenilikçi HIV ilacının üretilmesi ile devam etmesi öngörülüyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106