Öne Çıkanlar Türkonfed TÜSİAD Sıçrama Yapan Şirketler Hilal Ünalmış KPMG TÜRKİYE Sinem Cantürk CEVAHİR UZKURT

Global pazarda sanayicinin rekabet gücünü artırmak için çalışıyoruz

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) Müdürü Mehmet Özdoğan Dünya gazetesinin Tekirdağ ekine faaliyetlerini anlatan bir yazı kaleme aldı. Özdoğan’ın 26 Aralık 2014 Cuma günü yayınlanan Tekirdağ ekindeki ÇOSB’ye ilişkin yazısı şöyle:


Üretim tesislerimizin büyük çoğunluğunu Türkiye’nin önde gelen sanayi kuruluşlarının oluşturduğu Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB), sanayicinin global pazarda rekabet gücünü arttırmak için hizmet kalitesini her geçen gün geliştirilmektedir. ÇOSB, Çerkezköy ve Kapaklı ilçeleri olmak üzere iki belediye sınırı içerisinde kalan yaklaşık 1234 hektar alanı ile Türkiye'nin en büyük ve en köklü sanayi bölgeleri arasında yer alıyor.

İstanbul'a yakınlığı ve geniş ulaşım olanakları nedeniyle Bölgemiz, İstanbul sanayisinin gelişme alanı olma özelliği taşımaktadır. Bölge dahilinde toplam 321 büyük sanayi parseli bulunmakta olup, bu parsellerden 242’si üretim aşamasındadır. Bu tesislerden 29'u yabancı yatırımcılara aittir. Bölgemizden ağırlıklı olarak, başta İngiltere ve Almanya olmak üzere Avrupa Birliği Ülkelerine, Türki Cumhuriyetlere, çeşitli Arap Ülkelerine ve ABD'ye ihracat yapılıyor.

Bölgemiz bünyesinde bulunan farklı ölçeklerdeki üretim tesislerimizin büyük çoğunluğu Türkiye'nin önde gelen sanayi kuruluşlarındandır. İSO tarafından açıklanan 2013 yılı ‘Türkiye'nin En Büyük İlk 500 Sanayi Kuruluşu Listesi'nde ÇOSB’den 20 firma yer aldı. KOBİ'lerin en büyükleri olarak nitelendirilen ‘İSO 2013 yılı İkinci 500 Sanayi Kuruluşu Listesi'nde 14  firmamız bulunuyor. Bununla birlikte TİM’in ‘En Büyük 1.000 İhracatçı Firması-2013’ listesine ÇOSB’den 24 firma girdi.

 

AVRUPA STANDARTLARINDA ALTYAPI HİZMETİ VERİYORUZ

Biz ÇOSB yönetimi olarak bölgemizdeki sanayicilerimize gelişmiş Avrupa standardında hizmet sunuyoruz. Katılımcılarımıza OSB’ler içinde en ekonomik fiyattan elektrik, doğalgaz ve suyu sağlıyoruz. Fiber optik altyapımızla katılımcılarımız en hızlı haberleşme imkanını sahip. Bölgemizde sağladığımız temiz enerji sayesinde sanayicimiz altyapı sorunlarıyla ilgilenmeden tüm gücünü üretime odaklıyor. ÇOSB bu kapsamda kendi teşvikini yaratarak sanayicine ucuz enerji ve akabinde ucuz doğalgaz sağlıyor. Çevreci yaklaşımlarımız kapsamında, Türkiye’nin ilklerinden olan endüstriyel atık su arıtma tesisimiz 1994 yılından beri aralıksız çalışmalarını sürdürüyor.

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’ndeki  sanayi kuruluşlarının ihtiyacı olan suyun sağlanmasında yerüstü suyu kullanarak daha az yeraltı suyu kullanmak için geliştirdiğimiz Yoncalı Barajı Projesi’nin inşaat çalışmalarına başlıyoruz.

Başta elektrik, doğalgaz ve su olmak üzere, atık su, yağmur suyu, telekomünikasyon , çamur bertarafı gibi pek çok alanda altyapısını tamamlamış örnek bir organize sanayi bölgesi olduğumuzu özellikle ifade etmek isterim.  ÇOSB  yönetimi olarak katılımcılarımızın en kaliteli, en verimli ve en karlı üretimi gerçekleştirebilmeleri için üstümüze düşen görevleri yapmaya devam ediyoruz.

2015 YILINDA DA AĞAÇ DİKMEYE DEVAM EDECEĞİZ

ÇOSB olarak daha önce gerçekleştirdiğimiz 100.000 ağaç dikiminin ardından şimdi yeniden 100.000 ağaç dikimi için  Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na yer tahsisi başvurusunda bulunduk. Diktiğimiz ağaçların dört yıllık bakımını üstlendik.

ÇOSB’deki sanayi kuruluşlarında çalışanların çocuklarına hizmet verecek kreş yapımı için proje çalışmalarımızı tamamladık. Bu kreşin temelini 2015 yılında atmayı planlıyoruz.

Sanayicimize daha iyi hizmet verebilmek amacıyla ÇOSB Müdürlüğü yanında yapımını sürdürdüğümüz ticaret bloklarında toplam 28 işyeri bulunuyor. Bu alanda  banka şubeleri, noter, eczane, kargo, pastane, büfe, alışveriş marketi gibi merkezler yer alacaktır. Sanayicimiz bu ticaret alanında bütün işlemlerini Bölge Müdürlüğü kompleksi  içinde yapabilecek.

2015 yılında arşivimizi elektronik ortama aktarmayı ve elektronik imza sistemine geçerek kurumsal kimlik oluşturma noktasında yeni bir ivme kazanmayı planlıyoruz. Ayrıca katılımcılarımızın faydasına olacak şekilde bölgemiz açısından bir coğrafi bilgi sistemi kurarak, sanayicilerimize elektronik ortamda açmayı hedefliyoruz.

ÇOSB ÜNİVERSİTESİ AÇMAYI PLANLIYORUZ

Eğitim konusunda da önemli projeler üstlendiğimizi belirtmek isterim. Üç yıldır eğitim veren Özel ÇOSB Anadolu Teknik Lisesi’nde dört bölümde 300 öğrenci eğitimlerini sürdürüyor. Özel ÇOSB Anadolu Teknik Lisesi’nin yeni binasının 2015 Şubat’ında hizmete girmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yeni teknik lise kompleksimiz tam donanımlı olup, 32 derslikli ve 960 öğrenci kapasiteli olacak. Bölgemiz sanayi kuruluşlarının ara eleman sıkıntısı bu okulla birlikte ortadan kalkacak. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan özel öğretim niteliğindeki teknik okullardaki öğrenciler için daha çok katkı sağlamasını talep ediyoruz.

Namık Kemal Üniversitesi’yle işbirliği çalışmalarımız kapsamında bölgemizde lisansüstü eğitin programlarımız sürüyor. Bu eğitim çalışmalarından edindiğimiz tecrübeyle önümüzdeki günlerde vakfımızı kurup, ÇOSB Üniversitesi’ni açmayı planlıyoruz.

ÇERKEZKÖY-ÇORLU VE SARAY ÜÇGENİNE RAYLI SİSTEM

Bölgemiz açısından bakıldığında fabrikaların kalifiye eleman temininde birtakım sıkıntılar yaşadığını görüyoruz. Ayrıca çalışan kesim açısından ulaşım imkanlarının geliştirilmesi gerekmektedir. Bu kapsamda Çerkezköy-Çorlu ve Saray üçgeninde, istihdamın temin edildiği bu bölgeler açısından raylı sistem oluşturulması ulaşım açısından yeni bir soluk kazandıracaktır. İstanbul’a yakın olmamıza rağmen ulaşımda zaman zaman yaşanan sıkıntıları iyileştirecek, uzun zamandan beri gündemde olan hızlı tren projesinin hayata kavuşturulması bölgesel gelişime de çok önemli katkılar sağlayacak.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106