Öne Çıkanlar ÇOSB Kreş ve Gündüz Bakımevi KOSGEB BAŞKANI GİRAY DUDA Türkonfed ÇOSB Habertürk Bakış programı

Hezarfen Teknoloji ve Tasarım Geliştirme Projesi’ne üçlü imza

Türk Patent ve Marka Kurumu, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) ile Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) işbirliğiyle düzenlenen Hezarfen Teknoloji ve Tasarım Geliştirme Projesi'nin Tekirdağ'da hayata geçirilmesiyle ilgili protokol törenle imzalandı.

İmza törenine Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Çorlu Kaymakamı Atilla Kılıç, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Ersan, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, Çorlu TSO Meclis Başkanı Erdim Noyan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Tekirdağ İl Müdürü Fahrettin Akçal ve ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan’ın yanı sıra çok sayıda firma temsilcisi katıldı.

TEKİRDAĞ ÖNEMLİ BİR SANAYİ KENTİ

Törende bir konuşma yapan ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, “İlimiz Tekirdağ’ın ülkemizin en önemli sanayi şehirlerinden birisi olduğu hepimizin malumudur. Bu anlamda sanayinin geldiği noktada ülkemizin en önemli sanayi kuruluşlarını ve fabrikaları bünyesinde tutan Tekirdağ, gelişim açısından çok ciddi bir potansiyeli de bünyesinde barındırmaktadır. İlimizdeki bu önemli firmaların 36’sında Ar-Ge Merkezi ve 5’inde Tasarım Merkezinin bulunduğu ve bu sayıların giderek arttığını gurur takip ediyoruz. Bu çerçevede ilimizde bu merkezlerin gelişimine destek veren Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na, Tekirdağ Valimize ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Tekirdağ İl Müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz” dedi.

GELİŞTİRİLEN HER ÜRÜNE PATENT ALINMALI

Patent ve markalaşmanın önemine vurgu yapan Sözdinler şunları söyledi: “Sanayisi gelişen ülkelere baktığımızda, ürettikleri ürünlere patent almış olduklarını, çalışmalarını kayıt altına aldıklarını, özetle tescil ettirdiklerini görüyoruz. Ülkemiz ve bölgemiz firmalarının kendi geliştirdikleri ürünler için patent almalarını çok önemsiyoruz. Firmalarımızın proje geliştirmelerini ve kendi ürettikleri ürünlere patent almalarını, daha yüksek teknolojik üretime geçilmesi ve ülkemizin refah seviyesinin yükseltilmesi açısından çok anlamlı görüyoruz. Bu anlamda bugün imzalanacak olan Hezarfen Projesi’nin Tekirdağ ilinde Makine ve Metal Sektöründe Uygulanmasına Dair İşbirliği Protokolünün ve uygulamalarının tüm KOBİ’lerimize ve sanayicilerimize hayırlı olması temennisiyle, çalışmalara destek veren bütün kuruluşlarımıza teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.”

ÜÇLÜ PROTOKOL İMZALANDI

Konuşmaların ardından KOBİ'lerde inovasyon bilincini yaygınlaştırmak ve fikri mülkiyet hakkında farkındalığı artırmak amacıyla Prof. Dr. Habip Asan, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Hüseyin Ersan ve Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler arasında Hezarfen Teknoloji ve Tasarım Geliştirme Projesi protokolü imzalandı.

İmza töreninin ardından Tekirdağ'da en çok patent, faydalı model ve marka başvurusunda bulunan kişi ve kuruluşlara ödülleri verildi. Törende ayrıca ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler’e de projeye verdikleri destekten dolayı teşekkür plaketi verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106