Öne Çıkanlar ÇOSB Kreş ve Gündüz Bakımevi İKV BAŞKANI AYHAN ZEYTİNOĞLU KPMG TÜRKİYE Sinem Cantürk TÜRK Eximbank irtibat bürosu açıldı GİRAY DUDA

İkinci yılında kanlı FETÖ kalkışması LANETLENDİ, ŞEHİTLER ANILDI

15 Temmuz 2016’da Türk Silahlı Kuvvetleri içinde yuvalanan elemanlarını harekete geçiren Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) kanlı bir kalkışmayla devleti ele geçirmeye çalışmıştı. Ankara’da TBMM, Genelkurmay Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi başta olmak üzere birçok yer savaş uçakları tarafından vurulmuştu.

Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki devlete bağlı güçler, emniyet güçleri ve özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla meydanlara inen halkın direnişi karşısında püskürtülen darbeci FETÖ mensupları yenilgi uğratılmış ve teslim olmuşlardı. Darbeye karşı direnişte 249 kişi şehit olmuş, 2 bin 193 kişi yaralanmış ve gazi ilan edilmişti.

İşte o karanlık gün TBMM tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü ilan edildi.

15 Temmuz 2018’de Türkiye genelinde selaların okunmasının ardından Ankara'daki Milli Birlik Yürüyüşü yapıldı. Ulus'taki Birinci Meclis binasından başlayan yürüyüş, Sıhhiye ve 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı güzergahından devam ederek TBMM'de son buldu. TBMM'de tören düzenlendi ve 81 ilde ‘Demokrasi Nöbetleri’ tutuldu.

15 Temmuz etkinlikleri kapsamında Millet Camii'nde sabah namazı kılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü vesilesiyle Millet Camii’nde düzenlenen Hatm-i Şerif Merasimi’nde şehitler için Kur’an-ı Kerim okudu. Namazın ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 15 Temmuz Şehitler Abidesi'nin açılışı gerçekleştirildi.

15 TEMMUZ’U UNUTURMAYACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan TBMM’de ve Şehitler Abidesi’nin açılışında yaptığı konuşmada, “15 Temmuz’u unutturmama sözümüzü yerine getirmekte kararlıyız. 15 Temmuz’u ne kendimiz unutacağız, ne de bizden sonraki nesillere unutturacağız. Biz bugün nasıl Çanakkale’yi, Kurtuluş Savaşı’nı unutmuyor, yad ediyor, bu mücadelelerden gereken dersleri çıkarıyorsak 15 Temmuz’u da böyle bir dönüm noktası olarak görüyoruz. Bizim yaptığımız tek şey o gece milletimizle birlikte olmaktı. Milletimizle yürek yüreğe, kafa kafaya, kol kola FETO’cü hainlere ve onları kullanan güçlere meydan okuduğumuz için bugün buradayız” dedi.

İDAM İÇİN GEREĞİNİ YAPARIM

TBMM’deki törende önce İstiklal Marşı, sonra da darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenler için Kur'an okundu. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de yaşamını kaybedenler için dua etti. Erdoğan TBMM’deki konuşmasında, "Biz dostumuzu da biliyoruz, düşmanımızı da biliyoruz. Terörle mücadelede sadece son 2 yılda 2 bin şehit verdik. Her bir rakamın bir can olduğunu asla unutmuyoruz. Biz millet olarak topyekûn şehit yakınıyız. Her acı derindir ama anaların acısı daha derindir. İdam düzenlemesi TBMM’den geçip benim önüme gelirse gereğini yaparım. Bu millet 15 Temmuz’da herhangi bir topluluk değil millet olduğunu, hem de nasıl bir millet olduğunu tüm dünyaya göstermiştir. 15 Temmuz’u ruhen yaşayan tüm siyasi hareketlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

TEK TİP ELBİSE GİYDİRELİM

Darbe girişiminin yıldönümü etkinlikleri kapsamında üç koldan yürüyen on binlerce kişi İstanbul’daki 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde toplandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan köprüdeki törende yaptığı konuşmada, "Biz ülkemiz için, geleceğimiz için işte burada olduğu gibi milletimizle beraber yürümeye devam ediyoruz, devam edeceğiz. Bir sonraki 15 Temmuz’da düşmanın karşımıza nasıl çıkacağını, kimleri kullanacağını bilemeyiz. 15 Temmuz'u yapanların bu güce nasıl ulaştığı ortadadır. Bu gerçekleri siz de biz de çok iyi biliyoruz. Önce bu hainlerin kafasını kopartacağız. FETÖ'yle bağlantısı tespit edilen kuruluşlar kapatıldı, mal varlıkları hazineye devredildi. Örgütün hileyle gasp ettiği ne varsa iade edildi. Bu ihanet örgütüyle bağlantısı olduğu tespit edilen şirketler kontrol altına alındı. Bunlar mahkemeye çıkarken, Guantanamo'da olduğu gibi tek tip elbiseyle çıkaralım" dedi.

Erdoğan daha sonra köprüdeki Şehitler Anıtı'nın açılışını yaptı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106