Öne Çıkanlar ÇOSB Kreş ve Gündüz Bakımevi KOSGEB BAŞKANI GİRAY DUDA Türkonfed ÇOSB Habertürk Bakış programı

ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi kurulumunda hazırlıklar bitiyor

Günümüzde üretim artışına bağlı olarak enerji tüketimleri de artış halindedir. Buna karşın enerji kaynakları azalmaktadır. Bu çerçevede sanayi kuruluşlarında enerji kaynaklarının verimli kullanımı ve enerji tasarrufu gittikçe önemli hale gelmektedir.

Kuruluşlar açısından enerjinin tasarruflu kullanılması ve bu çalışmalar için enerji yönetim sisteki oluşturulması kaçınılmaz hale gelmiştir. Enerji yönetimi kuruluşlarda enerji verimliliğini yükseltmek için süreç ve sistemlerin oluşturulmasını ve sürdürülebilirliğini sağlamak üzere kurulmaktadır.

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde (ÇOSB) kurulumu son aşamaya gelmiş olan ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi (EYS) ile ÇOSB Bölge Müdürlüğü bünyesinde enerji tüketiminin izlenmesi, mevcut cihaz ve ekipmanların kontrol altında tutulması, verimliliğin artırılması ve enerji bilincinin yükseltilmesi hedefleniyor.

Ülkemiz açısından son derece önemli olan enerjinin verimliliği alanında önemli bir proje olan ISO 50001 EYS, ülkemizin en büyük OSB’lerinden biri olan ÇOSB’nin örnek bir çalışması olarak değerlendirilmektedir.

Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü açıkladığı Enerji Politikasının özünü şu şekilde açıkladı: “Sınırlı enerji kaynaklarını sürdürülebilirlik felsefesi temelinde, küresel ısınmayı önlemeyi, çevresel etkileri azaltmayı ve gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmayı taahhüt ediyoruz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106