Öne Çıkanlar ÇOSB Habertürk Bakış programı Çerkezköy OSB ÇOSB AB Cem Sezgin

Jotun YeşilAdımlar ile 15 bin fidanı toprakla buluşturacak

Her yıl yeni bir yeşil amaç için düzenlenen ‘Jotun YeşilAdımlar’ kampanyasında bu yıl oluşturulacak ‘Şifa Ormanı’ için hedeflenen 15.000 fidan tamamlandı. 2017 yılından bu yana her yıl farklı bir yeşil amaç uğruna hayata geçen ‘Jotun YeşilAdımlar’ kampanyası bu yıl Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği ile işbirliği yaparak 15.000 fidanın dikimi, bakımı ve korunmasını sağlamak amacıyla başladı. Şimdiye dek 20 bin adet ağaç dikilen ve 100 bin metrekarelik deniz tabanı temizliği yapılan kampanya kapsamında bu yıl bir ‘Şifa Ormanı’ oluşturulacak. ‘Jotun YeşilAdımlar’ kampanyası bu yıl oluşturulacak Şifa Ormanı için herkesi www.jotunyesiladımlar.com internet sitesindeki oyunu oynayarak ormana katkıda bulunmaya davet etti. 15.000 fidan hedefi kullanıcılar tarafından kısa sürede tamamlandı.

ŞIFA ORMANI AYVALIK’TA HAYAT BULUYOR

Şifa Ormanı, S.S. Ayvalık Üretim ve Pazarlama Kooperatifi, Ayvalık Belediyesi ve BAÇEM’in de (Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezi) işbirliğiyle Ayvalık ilçe merkezinin 20 kilmetre yakınlarında bulunan Derindere Mevkiinde kurulacak. Ayvalık Derindere Mevkii’nde belirlenen 15 dönümlük araziye dikilecek fideler sayesinde verimsiz toprakların zenginleşmesi, biyoçeşitliliğin korunması, arılar, kelebekler gibi polinatörlere uygun bir habitat sağlanarak bu canlıların korunması ve çoğalması; böylelikle toprakta su tutulması, toprağa karbon gömülmesi ve iklim değişikliğinin olumsuz etkilerinin azaltılması gibi olumlu etkilerin oluşması sağlanacak. Şifa Ormanı için ekilecek ürünler ise ada çayı, İzmir kekiği, biberiye, şevketi bostan, lavanta, gül gibi bitkiler ve ağaçlandırma için ise sakız ağacı, badem ve ceviz olmak üzere toplamda 15 bin fide ve fidan dikilecek.

JOTUN YEŞILADIMLAR HAKKINDA

Jotun 2017 yılında “Jotun YeşilAdımlar” adını taşıyan sürdürülebilirlik politikasından yola çıkarak Jotun YeşilAdımlar sosyal sorumluluk kampanyasını hayata geçirmişti. “YeşilAdımlar” adını taşıyan mobil uygulama üzerinden gerçekleşen kampanyada kullanıcılar uygulamayı açarak dünyanın dört bir yanında yürüdüler. Yollar yüründükçe uygulamada bulunan haritada yollar yeşile boyandı; yürünen her 4 kilometre için ise bir ağaç dikildi. 2017 ve 2018 yıllarının sonunda Jotun YeşilAdımlar kampanyası sayesinde TEMA Vakfı işbirliği ile toplamda 20.000 ağaç dikimi gerçekleşti. 2019’da ise bu kez deniz dibi temizliği için yeşil adımlar atıldı. Yeşile boyanan her 4 kilometre için Sualtı Temizlik Bilinçlendirme ve Hareketi Derneği’nin işbirliğiyle deniz tabanından 10 metrekarelik bir alan temizlenerek Jotun YeşilAdımlar kampanyasıyla ile İstanbul kıyı şeridinde toplamda 100.000 metrekarelik bir alan deniz dibi atıklarından arındırıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106