Öne Çıkanlar KOSGEB BAŞKANI ÇOSB Kreş ve Gündüz Bakımevi Türkonfed CEVAHİR UZKURT GİRAY DUDA

Kapasite düşüklüğü hem kreşleri hem de velileri zor durumda bırakıyor

1 Haziran 2020 tarihi itibariyle yeni normal ile birlikte; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan gelen bilgi doğrultusunda kreş ve gündüz bakımevleri tekrar hizmet vermeye başladı.

Pandemi nedeniyle belirlenen yeni standartlarla birlikte daha önceden 20 kişilik olan sınıf kapasiteleri 10 kişiye düşürüldü. Öğrenci kapasiteleri düşürülürken daha önceden olduğu gibi 10 çocuğa, 2 öğretmen uygulaması devam etti.

Öğrenci kapasitesinin azalıp, ilgilenen öğretmen sayısının aynı olması Kreşleri işletme açısından zora soktu. Çünkü gelir gider açısından dengesizlik ortaya çıkarken, işletmelerin sürdürülebilirliği imkansız hale geldi.

VELİLER DE MAĞDUR

İşletmeci açısından maddi zorluklar yaşanırken, çocuğunu kreşe vermek isteyen çalışan kadınlar açısından da sıkıntılar oluşmaya başladı. Kapasite düşüklüğü yüzünden birçok velinin çocuğunu kreşlere veremediği bilgisi yer alıyor. Başta veliler olmak üzere çalışan kadınlar için vazgeçilmez olan Kreş ve Gündüz Bakımevleri bu kapasite sorununun biran önce çözüm bulmasını istiyorlar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106