Öne Çıkanlar ÇOSB Kreş ve Gündüz Bakımevi ÇOSB Mesleki ve Teknik Lisesi rol model oldu CEVAHİR UZKURT GİRAY DUDA Çerkezköy OSB

Kara Boru Hattı İnşaatı ihalesinde sona gelindi

İptal edilen Derin Deniz Deşarjı Kara Boru Hattı İnşaatı ihalesi Çerkezköy OSB’de yeniden yapıldı. Ergene Havzası OSB müşterek atık su arıtma tesislerinde arıtılmış atık suların, Marmara Denizi’ne deşarjını sağlayacak toplama hatları ve derin deşarj sistemi olan, Kara Boru Hatları İhalesi’nin ön değerlendirme toplantısı geçtiğimiz günlerde yapılmıştı. 20 firmanın katıldığı ön değerlendirmenin ardından İhale Komisyonu bu firmalar arasından belirlediği firmalara teklif mektubu gönderdi. Gönderilen bu davete 7 firma teklif verdi.

ÇOSB toplantı salonunda gerçekleşen ihalede dosyalar açılmadan önce İhale Komisyon Başkanı Natan Yakuppur kısa bir konuşma yaparak ihalenin hem bölgeye hem de ülkeye hayırlı olmasını diledi. ÇOSB Bölge Müdürü ve aynı zamanda ihale komisyon üyesi Mehmet Özdoğan ihaleye teklif veren firmaların zarflarını açarak tek tek okuldu. 6 firmanın teklif dosyaları kabul edilirken bir önceki ihaleyi 128 Milyon 600 Bin TL vererek kazanan Özdemir İnşaat, Gurbetoğlu İnşaat ve Silahtaroğlu İnşaat İş Ortaklığı’nın teklifi geçici teminat mektubu 10 milyon 235 bin TL’nin altında olması nedeniyle iptal edildi.

Yapılan ihaleye teklif veren 6 firmadan Polat Yol 139 milyon 999 bin 937 TL, Demce Yapı İnşaat 132 milyon 742 bin 739 TL, YSE/ Nas İnşaat Yapı Sanayi iş ortaklığı 134 milyon 399 bin 862 TL, Yertaş İnş/Mimaray İnşaat iş ortaklığı 149 milyon 997 bin 518 TL, Alke İnşaat/Güçlü İnşaat iş ortaklığı 135 milyon 218 bin 454 TL, Arsan Arıtma ve İnşaat/Mitaş Proje İnşaat iş ortaklığı 139 milyon 850 bin TL ile açık eksiltmeye girdi.

Tekliflerin okunması sonrasında İhale Komisyon Başkanı Natan Yakuppur, açıklanan rakamların altında ihaleye teklif vermek isteyenleri sordu. Açık eksiltmeye Demce Yapı İnşaat’ın ilk teklifi olan 132 milyon 742 bin 739 TL’den başlandı. Son ikiye kalan YSE/Nas İnşaat Yapı Sanayi İş Ortaklığı ile Alke İnşaat/Güçlü İnşaat İş Ortaklığı açık eksiltmede kıran kırana yarıştılar. İki firmanın kalmasının ardından açık eksiltme 100 bin lira düşürüldü. İhalede, 100 bin TL daha azaltan Alke İnşaat/Güçlü İnşaat iş ortaklığı 115 milyon 400 bin TL ile ihaledeki en düşük teklifi vermiş oldu.

İhale Komisyon Başkanı Yakuppur, “İhale Komisyonu teklifleri değerlendirmeye tabi tutacak. Yapılacak değerlendirmenin ardından da nihai kararını verecek” dedi.

Aynı proje kapsamında Derin Deniz Deşarjı, A ve B tünelleri ihalesi daha önce tamamlanmıştı.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106