Öne Çıkanlar Arçelik Üretim Koordinatörü Alp Karahasanoğlu Türkonfed Hilal Ünalmış TÜSİAD Sıçrama Yapan Şirketler GİRAY DUDA

‘Kovid-19’a karşı seferberlikte ÇOSB olarak üzerimize düşeni yapacağız’

Kovid-19 salgınına karşı Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Adına Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, tehdidin ilk günlerinde kamuoyuna yaptığı açıklamada, “Ülkemizin birlik ve beraberlik içerisinde adeta seferberlik ilan ettiği şu günlerde üzerimize düşen bütün görevleri yapma gayreti içerisindeyiz olacağız” dedi.

Sözdinler açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Ülkemizin birlik ve beraberlik içerisinde adeta seferberlik ilan ettiği şu günlerde Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) olarak, üzerimize düşen bütün görevleri yapma gayreti içerisindeyiz. Bu zor günlerde Cumhurbaşkanlığımızın ve Bakanlıklarımızın aldığı ve mülki idare amirlerimiz tarafından bize tebliğ edilen kararlar doğrultusunda bölgemizdeki işletmelerin önemli bir bölümü de üretimlerine devam etmektedir.

ÇOSB Yönetimi olarak öncelikli sorumluluğumuz, katılımcı firmalarımıza kanun ve yönetmelikler çerçevesinde, elektrik, su, doğalgaz, atık-su, altyapı ve üst yapı hizmetlerini sunmak, sevk ve idare etmektir. Her platformda söylediğimiz gibi, sanayicilerimize bu hizmetleri gelişmiş standartlarda, sürdürülebilir ve sürekli iyileştirme gayreti içerisinde sunuyor, güncel ve ihtiyaç olduğunu gördüğümüz diğer konularda da hemen aksiyon alarak, uygulama geliştirmeye gayret ediyoruz.

KORONA salgınının gündemimize girdiği ilk günden bu yana hem Bölge Çalışanlarımıza hem de katılımcı firmalarımıza güncel bilgileri sunmaya çalıştık. Firmalarımıza alınan kararlar doğrultusunda kamuda olduğu gibi özel sektörde de minimum personelle esnek çalışmaya geçilmesi konusunda gerekli bilgilendirmeleri yaptık. Aynı şekilde ÇOSB Bölge Müdürlüğü’nde de idari izin, esnek çalışma ve evden çalışma vb. modellerle minimum sayıda personelle hizmet vermekteyiz.

Şeffaf ve duyarlı çalışma gayretimizin göstergesi olarak, 24 Mart 2020 tarihinden bu yana web sitemizde günlük olarak elektrik ve doğalgaz tüketim bilgilerini yayınlamaya başladık.

Tüm bunların yanı sıra, katılımcı firmalarımıza sunduğumuz bilgiler ve yaptığımız bilgi aktarımı sadece tavsiye boyutundadır ve Bölgemizdeki işletmelerin üretime devam etme kararları, üretim esnasında alınacak izolasyon önlemleri, fabrikaların kendi iç düzenlemeleri ve iç uygulamalarıdır. Bu konuda ÇOSB Yönetimi olarak herhangi bir tasarrufumuz bulunmamaktadır.

İçinde yaşadığımız bu sıkıntılı günlerde bölgemiz fabrikalarında ilaç ve sağlık ekipmanları üretiminde yeni olumlu gelişmelerin de yaşandığını sevinçle ifade etmek istiyoruz.

Her zaman olduğu gibi bu süreçte de ülkemizin genel ekonomisi açısından üretim ve ihracatın da bir taraftan devam etmesi gerektiğine inanıyoruz. Temennimiz elbirliğiyle bu zor günlerin en kısa sürede geçmesidir. Herkese sağlıklı günler diliyoruz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106