Öne Çıkanlar İKV BAŞKANI AYHAN ZEYTİNOĞLU ÇOSB Kreş ve Gündüz Bakımevi KPMG TÜRKİYE Sinem Cantürk TÜRK Eximbank irtibat bürosu açıldı GİRAY DUDA

Madde bağımlılığına dikkat
Çerkezköy Organize Sanayi Bölge (ÇOSB) Müdürlüğü’nün sosyal sorumluluk kapsamındaki etkinlikleri “Sardunya Çiçekleri” isimli tiyatro oyunuyla sürdürüldü. Çerkezköy’deki liselerde eğitim ve öğretim gören 1000’in üzerinde öğrenciye sergilenen Sardunya Çiçekleri isimli tiyatro oyunu, Gürler Tiyatrosu tarafından sahnelendi. 

23 Şubat Salı günü iki seans halinde sahnelenen tiyatroda sahne alan tiyatrocuların isimleri ise şöyle: Gizem Genç, Gözde Gülbay, İzzet Civril, Koray Kadirağa, Nihat Mürşitpınar, Onur Bilge, Yasemin Tunca.

Oyunun lise öğrencilerine ulaştırılması, ÇOSB ile Çerkezköy Kaymakamlığı ve Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün koordinasyonuyla gerçekleştirildi. 

Öğrenciler tarafından büyük beğeni alan Sardunya Çiçekleri’nin konusu ise şöyle: Sardunya Çiçekleri, her türlü toprakta yetişir. Bakımı kolaydır ancak değişikliklerden çabuk etkilenir, tıpkı insanlar gibi. Yetiştiği saksıya ev gibi uyum sağlar. Orta halli bir aile… Öğretmen emeklisi bir baba... Sınıf atlama gayesindeki genç bir eş… Hayallerin peşinde bir genç kız… Karanlık dünyanın pençesinde bir evlat… Yeniden başlangıç yapmak isteyen bir abla… Esrarengiz bir adam… Bir ailenin hayatı para uğruna nasıl değişir? Çiçeklerine bir inci gibi bakan Gönül ve babası Sefa Bey’in sıradan hayatları, geçim sıkıntısını aşma çabasıyla geçmektedir. Petek ve Nimet’se kolay yoldan değiştirecekleri bir hayatın hayalini kurmaktadır. Ailesini yıllar önce terk eden İbrahim, bir gece vakti geri döner. Amacı elindeki maddeleri satıp kısa süre içerisinde yeni bir hayata başlamaktır. İbrahim’in planına babasının genç eşi Nimet’te dâhil olunca orta halli bu ailenin fertleri hiçte beklemedikleri olayların içinde bulacaktır kendilerini 

“Sardunya Çiçekleri”, değer yargılarındaki yozlaşmanın eleştirisini yaparken gerçekçi karakterler ve dokular kullanmaktadır. Çağımızın en büyük sorunlarından biri olan uyuşturucuya aile merceğinde bakılmaktadır. Oyun; başka hayaller uğruna çıkılan bir yolculuğun masum bir evde nelere sebep olacağını anlatmaktadır. 

İki seans halinde öğrencilere sergilenen ve büyük beğeni toplayan tiyatroyu ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler ve ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan da izledi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan ÇOSB yetkilileri; Bölge Müdürlüğü olarak sosyal sorumluluk alanında bölge öğrencilerine yönelik olarak sahnelenen Sardunya Çiçekleri isimli oyunla izleyicilere farklı bir tat ve bilinç kazandırmak istediklerini ifade ettiler. 
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106