Öne Çıkanlar KOSGEB BAŞKANI ÇOSB Kreş ve Gündüz Bakımevi CEVAHİR UZKURT ÇOSB Mesleki ve Teknik Eğitim GİRAY DUDA

 Marko Paşa Müzikali ÇOSB’de sahnelendi

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) yine büyük bir organizasyona ev sahipliği yaptı. ÇOSB Bölge Müdürlüğü kültür ve sanat etkinlikleri çerçevesinde Behzat-Süheyl Uygur Kardeşlerin sahnelediği Marko Paşa Müzikaline ev sahipliği yaptı.

ÇOSB Konferans Salonunda gerçekleşen etkinliği Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, ÇOSB Yönetim Kurulu Yedek Üyesi Saim Buyruk, ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan’ın yanı sıra yüzlerce tiyatrosever izledi. ÇOSB Konferans Salonunu hınca hınç dolduran tiyatroseverler yaklaşık iki saat süren müzikali soluksuz izledi.




Türk tiyatrosunun komedi dalındaki en büyük ustalarından Nejat Uygur tarafından uzun yıllar başarıyla sahnelenen “Marko Paşa” isimli oyun, günümüz yorumuyla Süheyl ve Behzat Uygur tiyatrosu tarafından, geleneksel Türk tiyatrosu ekolünde önemli bir yer teşkil eden operetlerden bir örnek olarak sahnelendi. Franz Von Schönthan ve Gustav Kadelburg tarafından yazılan oyun, baba Nejat Uygur tarafından Türkçe'ye ve geleneksel Türk Tiyatrosuna uyarlanmıştı. Marko Paşa oyunu 15 farklı şarkıyla ve danslarla zenginleştirilerek tuluat ve modern tiyatronun harmanlandığı bir operet tadında Trakyalı tiyatroseverlerle buluştu.

İzleyenlerin keyifli anlar yaşadığı müzikalin yönetmenliğini Uğur Babürhan yaptı. Müzikalde rol alan sanatçılar ise şu isimlerden oluştu: Süheyl Uygur, Behzat Uygur, Nurten İnan, Uğur Babürhan, Emine Ün, Leyla Yüngül, Kahraman Sivri, Burcu Afşin ve Ömer Yılmaz.

İzleyenlerin ayakta alkışladığı müzikalin sonunda Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer ve ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler tarafından tiyatroculara çiçek verildi.

Oyunda Süheyl ve Behzat Uygur, Emine Ün, Uğur Babürhan, Leyla Yüngül, Birol Engeler, Burcu Afşin, Ömer Yılmaz ve 15 yıl aradan sonra tekrar sahnede göreceğimiz Nejla Uygur rol alıyor. Müzikalin dijital görsel tasarımları Jr. Behzat Uygur’a, kostüm tasarımı Sadık Kızılağaç’a, besteleri Afife Jale ödülüne sahip Serpil Günseli’ye, şarkı sözleri, dekor tasarımı ve yönetmenliği Uğur Babürhan’a ait.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106