Öne Çıkanlar KOSGEB BAŞKANI ÇOSB Kreş ve Gündüz Bakımevi CEVAHİR UZKURT ÇOSB Mesleki ve Teknik Eğitim GİRAY DUDA

‘Model Fabrika’ kurulmasına yönelik değerlendirme toplantısı yapıldı

Tekirdağ’da kurulması planlanan Model Fabrika ile ilgili değerlendirme toplantısı, Çerkezköy Organize Sanayi (ÇOSB) Bölge Müdürlüğü 4. Kat Eğitim Salonunda gerçekleşti.

İşçilik, hammadde, enerji ve süreç verimliliği konularında işletmecilere ve personellere gerçek bir üretim ortamında deneysel eğitimlerin verildiği Model Fabrikaların, 8 OSB’de kurulduğu belirtildi. 2022-2023 yıllarında 7 tane daha kurulması planlanan Model Fabrikalardan birinin de Tekirdağ’da kurulacağı belirtilirken konu ile ilgili Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından yetkililerin de katıldığı bir değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıya Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım’ın yanı sıra Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, ilçe kaymakamları, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Daire Başkanı Gültaş Kıran Battal, Sanayi ve Teknoloji Tekirdağ İl Müdürü Fahrettin Akçal, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, Ankara Model Fabrika Müdürü Ufuk Kaya, Ticaret ve Sanayi Odası başkanları ve OSB başkanları katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Yıldırım; “Bugünün dünyasında daha az enerji tüketen, daha az su tüketen, daha az insan gücü kullanan, daha az karbon salınımı yapan, daha az hammadde kullanan, daha az çevreyi kirleten bir üretim söz konusu. Biz elimizde var olanı artık daha itinalı kullanmak mecburiyetindeyiz. Yeni teknolojiler bunlara kapı açıyor. Bizde bu yeni teknolojilerden faydalanmak zorundayız. Çünkü yeni teknolojiler hem daha az girdi kullanıyor, hem birim başında daha yüksek üretim sağlıyor” dedi.

Vali Yıldırım’ın konuşmasının ardından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Daire Başkanı Gültaş Kıran Battal ve Ankara Modern Fabrika Müdürü Ufuk Kaya, model fabrika hakkında bilgi verdi. Toplantıda bir değerlendirme yapan ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler de, yapılacak çalışmaların Bölge sanayicisi adına faydalar getirmesi temennisinde bulundu. Toplantı, Tekirdağ’da kurulacak olan Model Fabrika hakkında istişare yapılmasıyla sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106