Öne Çıkanlar KOSGEB BAŞKANI CEVAHİR UZKURT ÇOSB Kreş ve Gündüz Bakımevi ÇOSB Mesleki ve Teknik Eğitim GİRAY DUDA

Özdoğan: ÇOSB’ye İnovasyon Merkezi kuracağız

Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ve Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) işbirliği ile gerçekleştirilen İnovasyon Atölyesi çalışmaları tamamlandı. 02-16 Nisan 2015 tarihleri arasında yapılan eğitimlerin ilk açılış toplantısı ÇOSB yönetim binasında gerçekleştirildi. Açılışa ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, Trakya Kalkınma Ajansı  Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Ajans Planlama Programlama ve Koordinasyon Birimi Başkanı Mehmet Karaman ve firma temsilcileri katıldı.

 

Açılış konuşması yapan ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, inovasyon alanında ülkemizde teorik alanda çok konuşulmasına rağmen uygulama noktasında daha çok gayret sarf edilmesine gerek olduğuna inandıklarını belirtti. Özdoğan, “İnovasyon alanında bölge müdürlüğü olarak çalışmaları daha ileri taşımak amacındayız. ÇOSB’ye bir inovasyon merkezi kurma çabası içindeyiz” dedi.

TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin, “Ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için yenilikçi ürünlere ve teknolojilere ihtiyacı var. Bunun yolu da inovasyondan geçer. İnovasyon atölyesi çalışmasını Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi işbirliği ile düzenlememizin sebebi, ÇOSB‘nin kurumsal olarak  altyapısının olgunluk kazanmış olmasıdır” dedi.

 

Toplam 5 günlük İnovasyon eğitimlerinin ilk iki günlük bölümünde eğitmen Salih Keskin tarafından eğitime katılanlara inovasyonun ne olduğu, inovasyon süreci, dünyada inovasyon alanında tanınan firmalar, inovasyon ve ar-ge’de başarı örnekler anlatıldı. Eğitimlerin “Patent Hakları” bölümünde Türk Patent Enstitüsün’den Hakan Bayram eğitime katılanlara fikri-sinai haklar, buluş, patent başvurusu ve patent sistemi hakkında bilgiler aktardı.

 

İnovasyon atölyesi çalışmalarının son bölümünde Selçuk Karaata tarafından ‘Stratejik İnovasyon Yönetimi’ konusunda bilgiler aktarıldı. Bu kapsamda inovasyon türleri, İstanbul Sanayi Odası tarafından dağıtılan ‘İnovasyon Ödülünün Değerlendirme Kıstasları, Örgütsel Değişimi Yönetim Uygulamaları, İnovasyon Yönetimi Araçlarından Örnek’ konularında çalışmalar yapıldı. Eğitime katılan firmaların temsilcileri eğitim sonunda ÇOSB yetkililerine, yapılan İnovasyon eğitimi çalışmaları için teşekkür ettiler.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106