Öne Çıkanlar TEKİRDAĞ İSTİHDAM FUARI 2018 Türkonfed Çerkezköy OSB KPMG TÜRKİYE Sinem Cantürk Prof. Dr. Erhan Aslanoğlu

Özdoğan: Ülke ekonomisine çok ciddi katkılar sağlıyoruz

1976 yılında kurulan ve yaklaşık kırk yıllık bir tecrübenin sonucu bugünkü seviyesini yakalayan Çerkezköy OSB, ülkemizde sayıları 290’ın üzerine çıkmış OSB’ler içinde en önemli organize sanayi bölgelerinden birisi durumundadır.


240 fabrikanın bulunduğu Çerkezköy OSB; 31 yabancı firması, 63.000’i aşkın çalışanı ve yılda 20 milyar dolarlık üretimi ile ülke ekonomisine çok ciddi katkılar sağlamaktadır.


Başta tekstil, plastik, kimya ve metal sektörü olmak üzere son yıllarda da ilaç firmalarının çok ciddi ilgi gösterdiği bölgemizde, Çerkezköy OSB Müdürlüğü olarak katılımcılarımızın ihtiyaçları doğrultusunda yeni projeler geliştirmeye devam ediyoruz.

 

SCADA SİSTEMİYLE KATILIMCILARIN İŞLEMLERİNİ HIZLANDIRIYORUZ


Çerkezköy OSB yönetimi olarak bölgemiz sanayicilerine gelişmiş standartlarda altyapı hizmeti veriyoruz. Başta doğalgaz, elektrik ve su konularında olmak üzere bölgemiz sanayicilerine aksatmadan hizmet vermeye devam ediyoruz. Bölge Müdürlüğümüzde kurduğumuz kamera izleme ve scada sistemi kapsamında, günün her saatinde, 250’yi aşkın kamera ile bölgemizde gelişmeleri izliyor ve sorunlara çözüm üretiyoruz. Ayrıca firmaların elektrik, su ve doğalgaz tüketimlerini ve lokal arızaları, kurduğumuz skada sistemi kapsamında izleyip değerlendiriyoruz. Ülkemizdeki OSB’ler içinde en gelişmiş izleme sistemlerinden biri olduğunu bildiğimiz bu sistem sayesinde katılımcılarımızın işlemlerini hızlandırıyoruz.

 

ELEKTRİK, SU VE DOĞALGAZI EN EKONOMİK FİYATLARLA KATILIMCILARIMIZA TEMİN EDİYORUZ


Örnek ve öncü bir OSB olma yolunda bölgemiz sanayicilerine hizmet vermeyi prensip haline getirdik. Bu çerçevede elektrik, su ve doğalgazı en ekonomik fiyatlarla katılımcılarımıza temin ediyoruz. Günümüz şartlarında bölgemiz sanayicilerinin enerji maliyetlerini azaltma yönünde projeler üretiyoruz. Hızlı karar ve hızlı uygulama prensibiyle hareket eden Çerkezköy OSB yer altına aldığı enerji nakil hatları, 154 kW şalt merkezi, bölgenin cadde ve sokaklarında verimli LED aydınlatma sistemi kurulumu ve en önemlisi bölge sanayicisine sağladığı kesintisiz temiz enerji ile kalite çıtasını her geçen gün daha yükseğe taşıyor.

 

TEKNİK MESLEKİ ANADOLU LİSEMİZ BÜYÜK BİR AÇIĞI KAPATACAK


‘Üretmeden kalkınamayız’ inancıyla ülke ekonomisine yıllık 3 milyar dolarlık ihracat geliri sağlayan bölge sanayicilerimizin teknik eleman ihtiyacını karşılamak yönünde projesinin tamamı bölge müdürlüğümüzce gerçekleştirilen ve hizmete giren Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde halen yaklaşık 500 öğrencimiz var. Öğrenci kapasitesi 1200 olan okulumuzdan 2015-2016 öğretim yılı sonunda ilk öğrencilerimizi mezun edecek olmanın heyecanını şimdiden duyuyoruz. Okulumuzda açık bulunan endüstriyel otomasyon teknolojileri, elektrik-elektronik teknolojileri, makine teknolojileri, tekstil teknolojileri ve kimya teknolojileri ana alanlarında olmak üzere yedi dalda eğitim ve öğretim vermekteyiz. Bu programlardan bölgenin sanayisinin ihtiyaç duyduğu alanlarda mezun olacak öğrencilerimizin bölgemiz fabrikalarında staj yapması ve iş imkanı bulması için bütün gücümüzü kullanıyoruz.

 

ÇOSB ÜNİVERSİTESİ AÇMAYI PLANLIYORUZ


Namık Kemal Üniversitesi ile işbirliği yaparak açtığımız ve 3 yılı aşkın zamandır bölgemizde beyaz yakalılara yönelik yüksek lisans programlarımız devam ediyor. Bu programdan edindiğimiz tecrübeler ışığında ÇOSB olarak bir yüksekokul ve ardından bir vizyon proje olarak ÇOSB Üniversitesini açmayı da planlıyoruz.

 

100.000 BİN AĞAÇ PROJEMİZİ TEKRARLAYACAĞIZ


Çevreye verdiğimiz önem çerçevesinde 1994 yılından beri hizmet veren atık su arıtma tesisimiz çalışmalarını sürdürmektedir. Endüstriyel atık suların deşarj edildiği günlük 80.000 metreküp kapasiteye sahip bu tesis, çevreye verdiğimiz önemin ve duyarlılığın bir göstergesidir. Bu çerçevede karbon ayak izinin azaltılması yönünde, ülkemizin de iklim politikalarına destek verecek şekilde bugüne kadar dikimini yaptığımız 100.000 ağaç projesini önümüzdeki günlerde tekrarlamak için hazırlıklarımızı devam ettiriyoruz. 2011 yılından bu yana TÜBİTAK ile sürdürdüğümüz hava kirletici kaynakların hava kalitesi ve hava kirliliği seviyelerinin belirlenmesi projesi kapsamında, bölgemiz genelinde ve firma bazlı emisyon ölçümleri yapılmakta ve gerekli izlemeler sürdürülmektedir.


 

KÜLTÜREL VE SOSYAL AKTİVİTELER


Bölgemiz katılımcılarına üretimlerinin her aşamasında cevap vermenin yanında, işletmelerde çalışanlara ve vatandaşlarımıza açık bir şekilde, motivasyonu artıran etkinlikler düzenliyoruz. Konser, tiyatro, konferans etkinlikleri düzenlediğimiz 500 kişilik konferans salonumuzun bölgesel gelişime çok ciddi katkılar sağladığına inanıyoruz. Bölge müdürlüğümüz alanında kurduğumuz restorant, halı-saha, açık-kapalı tenis kortu ile bölgemiz sanayicisine sosyal imkanlar kazandırdık.

 

YONCALI BARAJI İÇİN HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR


Çerkezköy OSB olarak kurduğumuz Özel İstihdam Bürosu, beş yılı aşkın zamandan bu yana sanayicilerimize ve çevre halkına istihdam olanakları kazandırmaya devam ediyor.


Bölgemiz sanayicilerinin ihtiyacı olan suyun sağlanmasında geliştirdiğimiz yerüstü suyunun sanayide kullanımını sağlayacak Yoncalı Barajı Projesi için ön hazırlıklarımızı tamamlıyoruz.


Önümüzdeki günler açısından bölgemizde ihtiyaç olduğunu görerek projesini inşa ettiğimiz  Ticaret Bloklarında 14 adet dükkanı bölge insanının faydasına sunuyoruz. Gerek sanayi işletmelerine ve gerekse bölge insanımıza hizmet verecek bu Ticaret Blokları dükkanlarının ikinci etapta da yeni 14 tanesini ihtiyaca göre inşa etmeyi planlıyoruz. Bölgemizde yine ihtiyaç olan kreş için, projelerimizi tamamladık. Önümüzdeki günlerde proje uygulamasına geçiyoruz.

 

İNOVASYON MERKEZİ KURMAYI HEDEFLİYORUZ

Ülkemizde halen sayıları 220’nin üzerinde olan ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı Arge Merkezlerinden Trakya’da bulunan dokuz Arge merkezinden sekizi Çerkezköy OSB’dedir. Bölgemizdeki bu merkezlerde 700’ü aşkın Arge personelinin çalışıyor olmasını çok önemli olarak görüyoruz. Ülkemizin gelişmesinin inovasyonun geliştirilmesine bağlı olduğunu ve yüksek teknolojili ürün üretmekten geçtiğini biliyoruz. Bu açıdan 2015 yılı içinde başladığımız ve bölge işletmelerinden beyaz yakalı personelin katıldığı inovasyon atölyesi eğitimlerimizi geliştirerek, bir inovasyon merkezi kurmayı hedefliyoruz.

 

 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106