Öne Çıkanlar KOSGEB BAŞKANI CEVAHİR UZKURT ÇOSB Kreş ve Gündüz Bakımevi GİRAY DUDA Global Sanayici dergisi

Özel ÇOSB Kreş ve Gündüz Bakımevi minik öğrencilere e-Twinning ile yeni ufuklar açıyor

Avrupa’nın farklı ülkelerinden öğretmenlerin deneyimlerini paylaşıp, fikir alışverişinde bulunduğu çevrimiçi bir ortam olan e-Twinning faaliyetine Özel ÇOSB Kreş ve Gündüz Bakımevi’nin minik öğrencileri de öğretmenleri ve aileleriyle birlikte katıldı.

2018 Kasım ayında başlanan e-Twinnig projesi kapsamında kreş velilerinin katılımıyla gerçekleştirilen ‘Ailemle Sanatsal Etkinlikler Projesi’nin sonuna gelindi. Öğrenciler proje kapsamında her ay bir çalışma yaptı. Çalışmalarda, ebru sanatı, iplik sanatı, taş boyama ve teraryum çalışmaları yapıldı. Yapılan çalışmalar kreşin etkinlik alanında Anneler Gününde sergilendi. Minik öğrenciler ve anneleri, hem çalışmaları inceledi hem de Anneler Gününü kutladı.

Çocukların iletişim becerilerini de artırmaya yönelik bu çalışmayla minik öğrenciler farklı eğitimler de almış oldu. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Özel ÇOSB Kreş ve Gündüz Bakımevi yetkilileri şunları söyledi; “Bu proje ile kreşin minik öğrencilerinin hayal gücü ve yaratıcılıklarını geliştirmelerini, aileleriyle birlikte vakit geçirerek yapacakları sanat etkinlikleriyle ulusal ve evrensel kültür değerlerinin benimsemelerini amaçladık. Ekinliklerde çocuklara oyunlarla ve şarkılarla öğretmek, çocukların hayal güçlerini ve yaratıcılıklarını kullanarak etkinlik yapmalarını sağlamak temel amacımızdır.”

E-TWİNNİG FAALİYETİ NEYİ AMAÇLIYOR?

e-Twinning faaliyeti temelde Avrupa’nın farklı ülkelerinden öğretmenlerin deneyimlerini paylaşıp, fikir alışverişinde bulunabileceği çevrimiçi bir ortam oluşturmayı amaçlamaktadır. Öğretmenler, farklı ülkelerden iletişim kurdukları öğretmenlerle kendi eğitim süreçlerine uygun şekilde projeler yapabiliyorlar. e-Twinnig, Avrupa ülkelerinde gerçekleşen eğitim uygulamaları hakkında fikir sahibi olmayı sağlamakla birlikte öğrencilere yeni öğrenme fırsatları da sunmaktadır.

e-Twinning projesi yapan birçok öğretmenin görüşlerinden yola çıkarak, e-Twinningin öğrencilere sağladığı faydalar şu şekilde özetlenebilir: “Avrupa’daki okullarla iletişim kurabilir. Öğrenme etkinlikleri ile internet üzerinden uzaktan öğretim ile öğrenciler kendilerini geliştirebilir. Çevrimiçi projeler üretebilir ve diğer projelere ortak olabilir. Öğrencilerin projelere eklenerek farklı ülke kültürlerini tanımaları, bilişim araçlarını etkili bir şekilde kullanmaları sağlanabilir. Farklı ülkelerdeki öğretmenlerle fikir alışverişinde bulunulabilir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106