Öne Çıkanlar Arçelik Üretim Koordinatörü Alp Karahasanoğlu Türkonfed TÜSİAD Sıçrama Yapan Şirketler GİRAY DUDA Hilal Ünalmış

Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 8 yılda öncü oldu

TÜBİTAK yarışmasında Tekirdağ’ı temsil edecek

Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri 2020 yarışmasında önemli bir başarıya imza attı. Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin 12. Sınıf öğrencileri, Teknolojik Tasarım alanında geliştirdikleri “Otonom Lastik” ile Tekirdağ’ı, İstanbul bölge yarışlarında temsil etmeye hak kazanan sekiz projeden biri oldu.

ARAÇLAR YOLDA KALMAYACAK Öğrencilerin bu başarısı ÇOSB yönetimi ve okul idarecileri tarafından mutlulukla karşılanırken, proje hakkında şu görüşlere yer verildi: “Trafikteki araç kullanımı her geçen gün giderek artıyor. Öğrencilerimizin tasarladığı ‘Otonom Lastik’ isimli proje ile gerek ticari yönden malzeme ve insan taşımada, gerekse bireysel olarak hayatımızın her anında yararlanabiliniyor. Aracımızın kullanım oranı ve süresi arttıkça sarf malzemelerinin ömrü de kısalıyor. Teknolojinin hayatımıza girişi kaçınılmaz bir şekilde

ilerlemekle beraber hayatımızı da kolaylaştırıyor.

AKILLI TAMİR KİTİ Kullanıcıları en çok korkutan olaylardan biri aracı ile yolda kalmaktır. Bu mağduriyeti yaşatan malzemelerin içinde lastik sorunları göze çarpmaktadır. Proje ile aracın lastiğinin içerisindeki basınç ve nem değerleri gerçek zamanlı ölçüm yapılıp kullanıcıya anlık bilgi verilmektedir. Bunun yanı sıra anormal bir değer aralığına ulaştığında sistem, lastik tamir kitini devreye almaktadır. Kit devreye girdikten sonra sürücü yoluna ara vermeksizin sorunsuz bir şekilde devam edebilmektedir. Çalışmada geri dönüştürülebilir malzemeler tercih edilerek doğa dostu bir proje oluşturulmuştur. Bu sayede çevreye olumsuz yönden

kalıcı etki bırakılmadan çalışma gerçekleştirilebilmiştir.”

Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne 3 ayrı kategoride ödül verildi
 

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü, düzenlediği programla, uluslararası yarışmalarda dereceye giren 19 öğrenciye, eTwinning projesinde Ulusal ve Avrupa Kalite Etiketi Levhası alan 10 okula, Ulusal ve Avrupa Kalite Etiketi alan 11 öğretmene ve Tekirdağ EBA Kullanımının Artırılması Projesi kapsamında da dereceye giren 3 okul müdürüne teşekkür belgeleri verdi.

Tekirdağ Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezinde düzenlenen programda, Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, yaptığı başarılı çalışmalar sonucunda 3 kategoride ödüle layık görüldü.

• 2018 Eğitim-Öğretim yılında yürüttüğü eTwinning projesi sonucunda Ulusal Kalite ve Uluslararası Kalite Etiketi alan Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, bu kalite etiketlerinin sonucunda yapılan başvuruda, hem Avrupa Kalite Etiketi Levhası almaya hem de Tekirdağ’da proje yapan başarılı 3 okul arasından biri olarak eTwinning Okulu Levhası almaya layık görüldü.

• Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ödül töreninde ayrıca, 98 puanla Beyaz Bayrak ve Sertifikasını almaya da layık görüldü. Programda projeyi yürüten Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Bahtışen Yıldırım bireysel olarak Ulusal ve Avrupa Kalite Etiketi sertifikalarını aldı.

• Ödül töreninde, Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Avrupa Kalite Etiketi Levhası, eTwinning Okulu Levhası, eTwinning Okulu bayrağı, temizlik ve hijyen denetimleri sonucunda da Beyaz Bayrak ve Sertifikasını almaya layık görüldü. Ödülleri, Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Caner Baysal ve okulun İngilizce Öğretmeni Bahtışen Yıldırım, Tekirdağ protokolünün elinden aldı. Okulun aldığı bu ödüller ÇOSB yönetimi tarafından da memnuniyetle karşılandı.
Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne verilen ödülleri Okul Müdürü Caner Baysal ve okulun İngilizce Öğretmeni Bahtışen Yıldırım aldı. ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan (ortada) Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin aldığı ödüller nedeniyle okul müdürü Caner Baysal (solda) ve okulun İngilizce Öğretmeni Bahtışen Yıldırım’ı kutladı.

Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden öğretmenlere programlama kursu
 

Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Tekirdağ’daki tüm mesleki ve teknik anadolu liselerine PLC Programı eğitimi veriyor. Eğitim ve öğretimde Trakya’nın en modern okulları arasında yer alan Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi her alanda adından söz ettiriyor. Öğrencilerinin gelişimi için tüm olanaklarını seferber eden Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi aynı zamanda Tekirdağ’daki diğer Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri’ne de destek oluyor.

İL GENELİNDEKİ TÜM MESLEK LİSELERİ EĞİTİM ALIYOR

Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, Tekirdağ genelindeki Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde görevli Elektrik ve Otomasyon Bölümü öğretmenlerine yönelik başlattığı ‘Temel ve Orta Seviye Siemens S-7 PLC Programlama Kursu’na yoğun katılım oluyor. Aralık 2019’da başlayan ve bu yılın Mart ayının sonuna kadar devam edecek hizmet içi eğitimlerine, yaklaşık 45 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin; Elektrik Elektronik Teknolojisi, Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri ve Yenilebilir Enerji Teknolojileri Alanları’nın ilgili öğretmenleri katılıyor. Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin toplamda 120 öğretmene, 132 saat vereceği bu kurslar büyük takdir topladı. Dersler, okulun Bilgisayar Laboratuvarlarında gerçekleştiriliyor.

Okul-sanayici işbirliğini toplantılarına başlandı

Özel ÇOSB Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde (ÇOSB) faaliyette bulunan katılımcı firmaları okulda ağırlayarak bilgiler verdi. Okul-sanayici işbirliğinin daha da güçlendirilmesi adına yapılan ve belli aralıklarla devam edecek toplantıda, Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin eğitim ve öğretim yaptığı alan ve dallar hakkında bilgi verildi, oluşabilecek işbirliği alanları, stajyer öğrenci kabulü ve mezun öğrencilerin istihdamı konularında fikir alış verişinde bulunuldu.

Ayrıca, firmalarla “İşbirliği Protokolü” yapılması ve bu protokol kapsamında firmaların teknik çalışanlarının okulumuzda öğrencilere ders vermesinin de mümkün olduğu ifade edildi.

Atölye ve laboratuvarların gezilmesi ile toplantı sona erdi. Bu toplantıların 2020 Mart ayı sonuna kadar her hafta devam edeceği bildirildi.

Teknolojik bağımlılık farkındalığına dikkat çekildi

Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, Sosyal Medya Uzmanı Deniz Unay tarafından öğrencilere, sosyal medya etkileri, mobil yaşam, veri sermayesi oluşturulması ve korunması konularında seminer verildi.

Teknolojik bağımlılık farkındalığının oluşturulması adına düzenlenen seminerde bu alanda çalışmaları olan Sosyal Medya Uzmanı Deniz Unay, öğrencilerin bilinçlenmesine katkı sağladı. Unay’ın verdiği seminer şu başlıklardan oluştu: “Sosyal medyanın rakamsal olarak karşılığı, son 20 yılda değişen kullanıcı davranışları ve nedenleri, sosyal medya ve oyun bağımlılığına yönelik öneriler, öğrencilerin kariyer ve gelecek planları içerisinde sosyal medyanın yeri ve önemi, Bigdata’nın kişiler üzerindeki etkisi.”

Okulun Konferans Salonunda düzenlenen seminerle ilgili yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi: “Ülkemizde son yıllarda hızla gelişen ve kullanım alanı giderek artan teknoloji cihazlarının kontrolsüz bir şekilde kullanılmaları, özellikle geleceğimiz olan çocuklarımızın zihinsel ve fiziksel gelişimlerini olumsuz yönde etkilemektedir. Öncelikle çocuklardan başlanılarak aile ve toplum üzerinde teknoloji bağımlılığı farkındalığının oluşturulması gerekmektedir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106