Öne Çıkanlar Temiz enerji

Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde mezuniyet heyecanı

Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı karne ve mezuniyet töreni yoğun bir katılımla gerçekleşti.

ÇOSB Konferans Salonu’nda yapılan törene Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, ÇOSB Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Elay, ÇOSB Yönetim Kurulu Yedek Üyesi ve Okul Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Temiroğlu, ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan ve Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Caner Baysal’ın yanı sıra çok sayıda veli ve sanayici katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende ilk konuşmayı Okul Müdürü Caner Baysal yaptı. Baysal, öğrencilere bundan sonraki eğitim hayatlarında başarılar dileyerek onları tebrik etti. Daha sonra kürsüye gelen ÇOSB Yönetim Kurulu Yedek Üyesi ve Okul Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Temiroğlu, “Meslek lisesinden mezun olmak bir ayrıcalıktır. İyi bir meslek lisesinden mezun olmak ise çok daha iyi bir şeydir. Rahatlıkla söyleyebilirim ki bu gençlerimiz güzel bir meslek lisesinden mezun oldular. Güzel meslek lisesinden mezun olmak hem ülkemiz hem de gençlerimiz için önemlidir. Çünkü meslek liselerinin önemi hala ülkemizde yeteri kadar ortaya çıkmamasına rağmen, meslek liselerine olan ihtiyaç büyük bir ihtiyaçtır” dedi.

SÖZDİNLER ÖĞRENCİLERE BAŞARILAR DİLEDİ

Öğrencilere başarılar dileyen ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler şunları söyledi: “2017-2018 Eğitim-Öğretim yılının sonunda çocuklarımızın mutluluğunu onlarla birlikte paylaşmanın ve onların sevincine ortak olmanın kıvancını duyuyoruz. Sevgili öğrenciler, sizler okulumuzda geçirdiğiniz dört yıl boyunca bizim gözbebeğimiz oldunuz. Aileleriniz, sizleri iyi bir gelecek ve mutlu bir yaşama kavuşmak üzere bizlere emanet etti. Bizler iş dünyasının yöneticileri olarak, milletimizin her konuda gelişimi ve ilerlemesi için desteklerimizi hiçbir zaman esirgemedik. Kendimizi sadece iş dünyası ile sınırlandırmadık. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Eğitim, kültür ve bilgi aydınlığına açılan en geniş penceredir’ sözünden yola çıktık ve biz ÇOSB olarak sizlerin en iyi şekilde iş hayatına hazırlanmanız için yüreğimizi ortaya koyduk.”

YARINLARIMIZIN UMUDUSUNUZ

Mesleki ve teknik eğitimin son yıllarda önemi vurgulanan bir konu olarak kamuoyunda öne çıktığına vurgu yapan Sözdinler, “Özel sektör kuruluşlarının destekleriyle ekonomik ve sosyal kalkınma yolunda eğitimin, özellikle mesleki ve teknik eğitimin geliştirilmesine çalışılmaktadır. Bu çerçevede yarınlarımızın umudu olan siz gençlerin iyi bir eğitim almasını sağlamak düşüncesiyle okulumuzu hizmete açtık. Bölgemiz, Türkiye’nin en önde gelen sanayi bölgelerinden olup, sürekli olarak büyüyen ve gelişimini devam ettiren dinamik bir yapıya sahiptir. Ülkemiz ve Bölgemiz her zaman nitelikli eleman gereksinimi içerisindedir. Okulumuz eğitim süresince uygulamaya önem vererek, mezun olan gençlerimize işbaşı yaptığı gün, ‘neyi-nasıl-ne zaman-nerede’ yapacağını çok iyi bilmesini öğretmeyi hedeflemektedir. Meslek eğitimi alan öğrencilerimiz, gören, dokunan ve uygulayan elemanlar olarak yetişmekte ve hayata yaşıtlarından daha erken ve onlardan bir adım önde başlamaktadırlar. Nitekim bu süreç onların hayatlarını düzene koyma yolunda büyük şans tanımaktadır. İş insanları olarak bizler, pırlanta gibi yetişen bu gençlere kapılarımızı sonuna kadar açarak onların adımlarını geleceğe güvenle atmalarını istiyoruz” dedi.

YOLUNUZ VE BAHTINIZ AÇIK OLSUN

Konuşmasının sonunda velilere ve öğrencilere seslenen ÇOSB Başkanı Sözdinler, “Bizler, zaman zaman karşılaştığımız zorluklara ve olumsuzluklara rağmen öğrencilerimizden bir kişiyi bile kaybetmeyi göze almadık, almıyoruz da. Bizim için en büyük başarı budur. Evlatlarınızı önce kazanmak, sonra da kaybetmemek... Bundan sonraki süreçte de her daim onların en büyük destekçisi olduğumuzu bilmenizi isteriz. Mezun olan gençlerimiz, bugünden itibaren sizin için yeni bir hayat başlamaktadır. Sizleri bugün yeni hayatlarınıza yolcu ediyoruz. Bu bağlamda şunu söylemek istiyorum; dün yaptığınız şey, size hala çok iyi görünüyorsa, bugün yeterli değilsiniz demektir. Bundan dolayı her gün kendinize yeni bir bilgi edinmeyi ve kendinizi geliştirmeyi ilke haline getirmelisiniz. Mezuniyetinizi tebrik ediyorum. Sizleri sevgiyle kucaklıyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun” dedi.

OKUL BİRİNCİSİNE PLAKET VERİLDİ

Tören sonunda öğrenciler arasında bayrak ve flama devir teslimi yapıldı. Okulu birincilikle bitiren Nurşin Karadaban’a, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler tarafından başarı belgesi verildi. Daha sonra Okul Birincisi Nurşin Karadaban, Mezuniyet Kütüğüne ismini çaktı. Program öğrencilerin verdiği mini konser ile sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106