Öne Çıkanlar ÇOSB Mesleki ve Teknik Lisesi rol model oldu Hababam Sınıfı ÇOSB ömer nart Çerkezköy OSB Dijital korsanlığın maliyeti 400 milyar dolar

Özel ÇOSB MTAL, güvenlik ve sağlık çalışanları için ‘Yüz koruyucu siper maske’ üretiyor

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, geçtiğimiz günlerde “Bir meslek lisesinde makine teknolojisi dersi okutulacak ve öyle bir gün gelecek ki bu liseler tüm ülkenin maske ihtiyacını karşılamada öncü olacak. Yüzüme taktığım her maskede meslek lisesi gururunu taşıyorum. Mesleki ve teknik liseler kara gün dostudur” demişti.

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, Korona virüs önlemleri kapsamında tüm okulların hijyen, temizlik ve dezenfeksiyon çalışmalarını sürdürebilmek için meslek liselerinde üretime ağırlık verildiğini açıkladı.

Özer şunları söyledi: “28 mesleki ve teknik Anadolu lisesinde üretim yapılırken tüm okulların ihtiyaçlarını karşılamak için bu sayıyı gerekli yatırımları yaparak 44 liseye çıkarttık. Şu anda mesleki ve teknik okullarımız, 81 ilde bulunan yaklaşık 54 bin okulun tüm temizlik malzemesi ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir kapasiteye ulaştı. 21 ilde 37 mesleki ve teknik lisede tıbbî/cerrahi maske üretilmesi için gerekli yatırımları yaptık ve ilk maskeler üretilmeye başlandı. Çok kısa sürede 200 bin maske üretildi ve öncelikli olarak sağlık çalışanlarına ulaştırıldı. Ayda 2 milyon maske üretebilecek kapasiteyi oluşturduk. Diğer taraftan N95 standardında maske üretmek için yedi ili seçtik. Üretimler planlandığı gibi ilerliyor” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk’un ‘kara gün dostu’ olarak ilan ettiği mesleki ve teknik liselerden biri de Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi. Korona virüs cephesinde adeta savaş veren sağlık ve güvenlik çalışanları için yüz koruyucu siper maske üretimine başlanan Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ürünleri ihtiyaç duyulan noktalara ulaştıracak.

Okul bünyesinde ve yine okul öğretmenleri tarafından 3D yazıcı teknolojisi kullanılarak üretilen siper maskelerin ilk dağıtımı Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün işbirliğiyle yapılacak.

Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri tarafından yapılan Ar-Ge çalışmaları sonrasında üretilen koruyucu maskeler seri olarak üretilebilecek. Türkiye’nin topyekün mücadele ettiği Korona virüsüne karşı kendilerinin katkı sunmalarından mutluluk duyduklarını belirten Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi idarecileri ve öğretmenleri, çalışmaları büyük bir şevkle yaptıklarının altını çizerek, sağlık ve güvenlik çalışanlarının sürekli yanında olacaklarının mesajını verdiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106