Öne Çıkanlar ÇOSB Kreş ve Gündüz Bakımevi KOSGEB BAŞKANI Türkonfed GİRAY DUDA CEVAHİR UZKURT

Özel ÇOSB okulunda Mevlana gösterisi

Özel Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından Mevlana’yı anma programı düzenlendi. Bursa’dan özel olarak gelen ekibin sergilediği sema gösterisi esnasında duygu dolu anlar yaşanırken, gösteri sonunda öğrenci ve katılımcılar sema ekibini ayakta alkışladı.

 

Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin konferans salonunda düzenlenen programa Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, Özel ÇOSB Anadolu Mesleki ve Teknik Lisesi Müdürü Caner Baysal, okul öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

 

Programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı okul öğretmenlerinden Mehmet Elibol yaptı. Elibol yaptığı konuşmada, “Bugün burada gönüller fatihi büyük zat Mevlana Celalettin-i Rumi hazretlerini anmak için toplandık. Tarih öyle büyük insanlar kaydeder ki birçok büyükler onlara nispetle küçük kalır. İşte Mevlana Celalettin-i Rumi hazretleri o büyüklerden bir tanesidir. Yüzlerce yıl öncesinde yaşamış olmasına rağmen onun o eşsiz insan sevgisi hoşgörüsü ve bütün insanlığa kucak açması Mevlana hazretlerini gönüller üzerinde fatih kılmıştır” dedi.

 

Konuşmanın ardından Mevlana’nın ‘Gel artık’ şiiri seslendirildi. Programın devamında Şems ile Mevlana’nın ilk karşılaşmaları temsili olarak katılımcılara izlettirildi. Programda ayrıca, okul öğrencilerinden Göktuğ Öcalan adlı öğrenci de kendi yazdığı ‘Kalbin Süküneti’ adlı şiirini okudu. Okul öğretmenlerinden Sedef Çiçek, Sema ve Mevlevilik hakkında bilgi vermesinin ardından Bursa Karabaş-i Veli Kültür Merkezi’nden gelen sema ekibi sahne aldı. Sema ekibinin sergilediği sema gösterisi esnasında duygu dolu anlar yaşanırken, gösteri sonunda öğrenci ve katılımcılar sema ekibini ayakta alkışladılar. Program sonunda da Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz tarafından ekibe çiçek takdim edildi.

 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106