Öne Çıkanlar ÇOSB Dijital Dönüşüm Atölyesi Çerkezköy OSB CEVAHİR UZKURT KPMG Türkonfed

Sanayiciler ‘Girişimcilik Paneli’nde velilere tekstil sektörünü anlattılar

Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde ilki geçtiğimiz aylarda düzenlenen ‘Girişimcilik Paneli’nin ikincisi de yoğun katılımla gerçekleşti. Okulun Konferans Salonunda gerçekleşen panelde bu kez tekstil sektörü anlatıldı. ÇOSB Yönetim Kurulu Yedek Üyesi ve Okul Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Temiroğlu’nun moderatörlüğünde yapılan panele konuşmacı olarak, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, Türkiye Tekstil Terbiye Sanayiciler Derneği (TTTSD) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Vehbi Canpolat ve ÇOSB sanayicilerinden Henateks Boya ve Apre San. A.Ş.’nin İşletme Müdürü İlknur Ergül katıldı.

HER ŞEY ÇOCUKLARIMIZIN EĞİTİMİ İÇİN

ÇOSB Yönetim Kurulu Yedek Üyesi Saim Buyruk, ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan ve Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Caner Baysal’ın yanı sıra çok sayıda velinin de katıldığı panelin açılış konuşmasını yapan ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, velilere seslenerek şunları söyledi: “Bir insanın hayatta başarıyı yakalayabilmesi ve kendini geliştirebilmesi eğitimle mümkündür. Bizler bunun bilincinde olan iş insanları olarak ülkemizin ve geleceğimizin güvencesi gençlerimiz için elimizi taşın altına koymaktan çekinmedik. Onların daha iyi şartlarda yetişmesi, günümüzün gereklerine uygun olan teknoloji ve donanıma sahip olan okulumuzu öğrencilerimizin hizmetine sunduk. Okulumuz, 2012-2013 Eğitim Öğretim yılında faaliyete geçerek toplam 176 mezun vermiştir. Bölgemiz sanayicilerinin ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla modern bir şekilde tasarlanan 40 derslik, 26 atölye ve laboratuvarın bulunduğu okulumuzu geliştirmek yönünde sürekli bir çaba içerisindeyiz. Halen bünyesinde 732 öğrencinin eğitim aldığı, 5 alan-7 branşta eğitim veren okulumuza her yıl çok sayıda öğrencinin başvuruyor olması bizleri ziyadesiyle memnun etmektedir.”

İŞİNİ İYİ YAPAN TEKNİK ELEMANLARA İHTİYACIMIZ VAR

Sözdinler’in konuşmasının ardından panele geçildi. Panele katılan konuşmacılar tekstil sektörünü anlattı ve tecrübelerini velilerle paylaştı. Tekstil sektörünün her zaman var olacağını belirten TTTSD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Vehbi Canpolat şunları söyledi: “Tekstilin yarını bugünden daha iyi olacaktır. Konfeksiyon ve tekstilin genel olarak yıllık ihracatı 28 milyar dolar civarındadır. Otomobil sektörünün de ihracatının tamamı aynı şekilde 28 milyar dolardır. Türkiye’nin bir numaralı ihracat kalemi tekstildir. Gıdadan sonra yüzde 95’i Türkiye’de üretilen sektör de tekstildir. Ayrıca tekstil üretimi konusunda dünyada, Çin ve Hindistan’dan sonra üçüncü sıradayız. Tüm bu rakamlar tekstilin ülkemiz için ne kadar önemli olduğunu göstermeye yeterlidir. Benim velilere diyeceğim bizim işini iyi yapan teknik elemanlara ihtiyacımız var. Ayrıca beğendiğim de çok güzel bir cümle var; ‘Sevdiğiniz işi yapın, yaptığınız işi sevin’ bunu da gençlere tavsiye olarak söylemek istiyorum.”

ARA DEĞİL ARANAN ELEMAN OLMALARI GEREKİYOR

Canpolat’tan sonra söz alan ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler de, öğrencilerin ara değil aranan eleman olmaları gerektiğini belirterek bölgenin kalifiye ara eleman ihtiyacına dikkat çekti. Panelde son olarak söz alan Henateks Boya ve Apre San. A.Ş.’nin İşletme Müdürü İlknur Ergül de kendisinin Endüstri Meslek Lisesi Tekstil Bölümü mezunu olduğunu kaydederek şunları söyledi: “Ben Endüstri Meslek Lisesi mezunuyum ve şu anda Henateks’in İşletme Müdürlüğü’nü yapıyorum. 20 yıldır burada çalışıyorum ve kendimi geliştirme fırsatları buldum. Kişi kendini geliştirip, hedeflerini belirlerse başarı şansı daha da yüksek olur. Genç arkadaşlarıma ve velilere de şunları söylemek isterim; lise mezunu veya üniversite mezunu olmak önemli değil, önemli olan nerede olursa olsun kendini geliştirerek yaptığı işin en iyisini yapma gayretinde olmaktır.”

Konuşmaların ardından ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler tarafından Canpolat ve Ergül’e günün anısına şilt verildi.

Anahtar Kelimeler:
ÇOSB Girişimcilik Paneli
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106