Öne Çıkanlar ÇOSB Kreş ve Gündüz Bakımevi ÇOSB Mesleki ve Teknik Lisesi rol model oldu Proje bazlı teşvikler ÇOSB Sürdürülebilirlik Raporu

‘Savaş Çiçekleri’ni 4 bin 300 öğrenci izledi

Çerkezköy Organize Sanayi Bölge (ÇOSB) Müdürlüğü’nün sosyal sorumluluk kapsamındaki etkinlikleri “Savaş Çiçekleri” isimli tiyatro oyunuyla sürdürüldü. Kapaklı’daki ilköğretim okullarından 4000’i aşkın öğrenciye sergilenen Savaş Çiçekleri isimli tiyatro oyunu, Sabancı Üniversitesi Tiyatro Kulübü öğrencileri tarafından sahnelendi.

 

17-18-19 Şubat tarihlerinde günde 3 kez olarak toplam 9 defa sahnelenen ve 4 bin 300 öğrencinin izlediği tiyatro oyununda rol alan öğrencilerin isimleri ise şöyle: Ömer Faruk Altun, Çağlar Yüksel, Mert Tanyıldız, Eren Ünal, Mert Şen, Nihat Özcan, Ecem Güleç, Dilara Çiçek, Yaprak Göker, Gizem Keçeci.

 

Oyunun Kapaklı’da bulunan öğrencilere ulaştırılması, ÇOSB ile Kapaklı Kaymakamlığı ve Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün koordinasyonuyla gerçekleştirildi.

 

Çocuklar tarafından büyük beğeni alan Savaş Çiçekleri’nin konusu ise şöyle: “Oldukça cesur ve yardımsever olan Çiçek adındaki küçük kız çocuğunun yolu bir gün ormanın perisi Perican ile kesişir ve ikili İsfon ve Finfon ülkeleri arasında çok uzun zamandır süren savaşa son vermek için çalışmaya başlar. İsfon ve Finfon ülkeleri arasındaki savaşın asıl amacı dünyanın en güzel çiçeklerinin yetiştiği Çiçeklibahçe’yi ele geçirmektir. Çiçeklibahçe Devmen adındaki kötü bir devin kontrolündedir ve Devmen her iki tarafı da hangisi daha çok esir çocuk getirirse Çiçeklibahçe’yi ona bırakacağını söyleyerek kandırır. Çiçek ve Perican esir çocukları Devmen’in elinden kurtarıp savaşa son vermeye çalışırlar.”

 

Üç gün boyunca sürdürülen ve büyük beğeni toplayan tiyatroyu ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler ve ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan da izledi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan ÇOSB yetkilileri; öğrencilere yönelik bu tür sosyal ve kültürel etkinliklerin sürdürüleceğini ifade ettiler. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106