Öne Çıkanlar Rüştü Bozkurt Kişisel verilerin korunması kanunu Prof. Dr. Erhan Aslanoğlu ömer nart Yapay Zeka

Sözdinler: Bilinen meslek lisesi anlayışını değiştireceğiz

Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı açılışı, yapılan törenle gerçekleşti. Okulun Konferans Salonu’nda yapılan törene; Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, ÇOSB Yönetim Kurulu Yedek Üyesi ve Okul Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Temiroğlu, ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan ve ÇOSB Bölge Müdür Yardımcısı Çiğdem Baykal’ın yanı sıra Okul Müdürü Erkan Yalaza, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

DAHA DİKKATLİ OLMALIYIZ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende bir konuşma yapan ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler şunları söyledi: “Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaptığım 2015 yılından bugüne sizlerle ve tüm okul çalışanlarıyla beraber olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Yılın bu zamanı, bize emanet edilen yeni öğrencileri ve ailelerini tanıdığımız an olması açısından da önem taşımaktadır. Bizi derinden etkileyen ve hâlen devam eden pandemi sürecinde öğrencilerimizin okul yolunu tutması ve güzel bir eğitim dönemi geçirmek istemeleri adına önemli bir an. Varlığını sürdüren salgına rağmen bu yeni yıla güvenle yaklaşabiliriz. Her şeyden önce, burada verilen eğitimin kalitesine güvenin. Mesleki ve teknik eğitimin sunabileceklerinin en iyisini vermek için büyük bir şevkle hazırlanan okulumuz tüm öğretmenleri, idari ve teknik ekipleriyle 2021-2022 öğretim yılında hizmet vermeye hazır durumdadır. Okulumuz, ülkemizin ve bölgemizin mesleki açıdan donanımlı birey yetiştirme ve iş gücü sağlama ihtiyacı doğrultusunda kurulmuş bir okuludur. Bu amaç doğrultusunda uzaktan eğitim sürecinde de öğrencilerimizin geleceğini inşa etmek adına eksik kalmamaları için hem yönetim kurulu olarak bizler hem de öğretmenlerimiz gereken tüm çabayı göstermiştir. ÇOSB olarak okulumuza öğrencilerin derslerini tamamlayıcı nitelikte ve etkin bir şekilde takip edebileceği internet tabanlı video paylaşım platformunu kurarak bu zor süreçte onlara en iyi imkânları sağlamaya çalıştık.”

TAVSİYELERDE BULUNDU

Konuşmasında öğrencilere de seslenen Sözdinler şu tavsiyelerde bulundu: “Sevgili öğrenciler, son teknolojiyle donatılmış, Atatürkçü, yenilikçi, disiplin ve ahlaka verdiği önemi üstte tutan okulumuz; bilinen meslek lisesi anlayışına yeni bir bakış açısı kazandırmayı hedeflemektedir. On yıl önce bu eğitim anlayışıyla kurulan okulumuz aramıza yeni katılan sizlerle daha da güçlenerek yoluna devam edecektir. Okul için değil, hayat için öğreniriz.’ anlayışından yola çıkarak insani ve mesleki başarıyı tüm yönleriyle geliştirmek kurumumuzun önemli hedeflerinden biridir. Ulu önderimiz ve başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyetimizi gençliğe emanet etmiştir. Okulumuz da kendisine emanet edilen Türk gençliğinin hizmetindedir. Sizleri güzel bir geleceğe taşıyacak yeni yuvanıza hepiniz hoş geldiniz.”

KÜLTÜREL KİMLİĞİN PROFİLİNİ ÇİZEN MİMARSINIZ

ÇOSB Başkanı Sözdinler konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Kıymetli Öğretmenler; Mustafa Kemal Atatürk, ‘Memleketi ilim, irfan, ekonomi ve bayındırlık alanlarında da yükseltmek, milletimizin her hususta çok verimli olan kabiliyetlerini geliştirmek, gelecek nesillere sağlam, değişmez ve olumlu bir karakter vermek lazımdır. Bu kutsal amaçları elde etmek için mücadeleye atılanların arasında öğretmenler en önemli ve en hassas yeri almaktadır’ sözüyle sizlere yüklenen misyonu ve görevi en güzel şekilde ifade etmiştir. Türk Millî Eğitim Sisteminin odak noktası sizsiniz. Ülkemizin geleceğini hazırlayan, kültürel kimliğin profilini çizen mimar; bunu işleyen insan mühendisi de sizsiniz. Bunun için göreviniz kutsaldır. Çünkü en seçkin ve yüce varlık olan yavrularımızı, kendi kültürümüzün özü ve temeli olan millî ve manevî değerlerimiz, inançlarımız ve insanlığın ortak ideallerine göre yetiştirmeli ve yönlendirmelisiniz. Çocuklarımız, önce iyi bir insan ve iyi bir vatandaş olmayı sizden öğrenmektedir. Ailesi dışında örnek aldığı ilk rol model sizsiniz. Çocuklarımıza amaç ve yön veren, toplumun bir üyesi olma bilincini ve sorumluluk duygusunu aşılayan da sizlersiniz. Görevinizin ve sorumluluklarınızın oldukça ağır olduğunun farkındayız. Sizlerin bu ağır yükün altından başarıyla kalkacağınızı biliyor ve sizlere inanıyoruz. Bu duygularla 2021-2022 Eğitim Öğretim yılının öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize ve ülkemize hayırlı olmasını diler, saygılarımı sunarım.”

NE YAPARSANIZ EN İYİSİNİ YAPIN

Açılış programında, ÇOSB Yönetim Kurulu Yedek Üyesi ve Okul Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Temiroğlu da öğrencilere seslenerek, öğrencilerin iyi ve doğru bir okulda okuduklarının farkında olmaları gerektiğini belirtti. Sanayide en fazla kalifiye elamana ihtiyaç olduğunun altını çizen Temiroğlu; “Bu açığı da siz tamamlayacaksınız. Her yönüyle çok modern bir okulda okumanın verdiği güvenle ne iş yaparsanız yapın, en iyisini yapmayı hedefleyin. Bu sizi her zaman başarıya taşıyacaktır” dedi. Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Erkan Yalaza da bir konuşma yaparak öğrencilere başlarılar diledi.

BİRİNCİLER KÜTÜĞE İSİM PLAKETİNİ ÇAKTI

Daha sonra mezun olan öğrenciler adına konuşmayı okul mezunlarından Adil Mert Aydın yaparken, ilk ders konuşmasını da okulun tarih öğretmenlerinden Emre Nursel yaptı. 6. Dönem Mezunlarının verildiği Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılında, Anadolu Meslek Programından Doğukan Çelik, Anadolu Teknik Programından da Anıl Mert Aydın birinci olarak mezun oldu. Okulun Mezuniyet Kütüğüne isim plaketini çakan öğrencileri ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler tebrik ederek başarılar diledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106