Öne Çıkanlar KPMG TÜRKİYE Sinem Cantürk TÜRK Eximbank irtibat bürosu açıldı GİRAY DUDA İKV BAŞKANI AYHAN ZEYTİNOĞLU ÇOSB Kreş ve Gündüz Bakımevi

Sözdinler: Buhar üreterek enerji maliyetini yüzde 24 düşüreceğiz
Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, Hürriyet gazetesi ne yaptığı açıklamada çalışmaları hakkında detaylı bilgi verdi. Hürriyet Gazetesi Ekonomi Servisi Müdür Yardımcısı Sadi Özdemir imzasıyla 29 Ağustos 2015 tarihinde yayınlanan haberde ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sözdinler, bölgedeki fabrikaların üretim maliyetlerini düşürmek amacıyla kömürle çalışacak buhar tesisleri, atık kurutma yakma tesisi, su ihtiyacına cevap verecek bir baraj, daha önce kurdukları teknik lisenin yanına da meslek yüksek okulu inşa edeceklerini açıkladı. Hürriyet gazetesinin 29 Ağustos 2015 tarihli sayısında yayınlanan habere aşağıda aynen yer veriyoruz.

……………….

Seçim oldu, hükümet kurulamadı, şimdi yeniden seçim olacak. Geçici hükümet yeni hükümet kuruluna kadar Anayasa gereği icraat yapamayacak. Sanayicinin en ihtiyaç duyduğu yapısal reformlar yine başka bahara kalacak. İşte tüm bu belirsizlik ortamında sanayici artık kendi başının çaresine bakıyor. Siyasi istikrarın kaybolduğu bir ortamda yeni yatırımlarını büyük ölçüde erteleyen bazı sanayiciler mevcut fabrikalarda ise genel maliyetleri düşürmek için kendi çözümünü üretiyor.

ELEKTRİK FATURASI DÜŞECEK

Faal durumda 242 fabrikası bulunan Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nin (ÇOSB) Yönetimi, bölgedeki fabrikaların üretim maliyetlerini düşürmek amacıyla kömürle çalışacak buhar tesisleri, atık kurutma yakma tesisi, su ihtiyacına cevap verecek bir baraj, daha önce kurdukları teknik lisenin yanına da meslek yüksek okulu inşa edecek. ÇOSB Başkanı Eyüp Sözdinler, “Sanayici olarak en önemli sorunumuz enerji maliyetleri. Doğalgazlı enerji santralımız var ama maliyetleri daha da düşürmemiz lazım. Bunu için kömürle buhar üretimine yatırım yapacağız. Bu yatırımla sanayicimizin enerji maliyeti yüzde 24 düşecek” dedi.

BARAJ İÇİN 50 MİLYON LİRA

Bu yatırım için ilk başta 3 milyon doların harcanacağını belirten Sözdinler, şöyle devam etti: “5 tane böyle santral kuracağız. Ayrıca su temini için baraj projemiz vardı. DSİ’den proje çıktı, kamulaştırmayı tamamlayıp (bedellerini biz ödüyoruz) yakında temelini atacağız. Bu da, 50 milyon liralık bir yatırım olacak. Bu sayede OSB’nin su ihtiyacını tamamen karşılayacağız.”



ATIK BERTARAF MALİYETİ

Sanayi atıklarının bertarafının da fabrikalar için önemli maliyet olduğunu vurgulayan Sözdinler, bu konudaki çözümü de şöyle anlattı: “Atık çamuru kurutulacak ve yakılacak ki o da enerji olarak dönecek. Şu an atıklarımızı bertaraf etmek için üzerine para ödüyoruz. O maliyetten de kurtulacağız. Bu yatırım için de teklifleri alıyoruz. Günlük 100-120 ton atık çıkıyor. İlk etapta 60 tonluk bir tesis kuracağız. Bu da 2 milyon euroluk bir yatırım olacak. 1 yıl içinde tamamlarız.”

BEYAZ YAKALIYA HAVUZ

Çerkezköy çevresinde beyaz yakalı çalışanları tutumadıklarını da anlatan Eyüp Sözdinler, “Bölgemizde çalışmayı cazip hale getirmek için onlara yönelik sosyal yatırım da başlattık. Güzel bir olimpik yüzme havuzu yapıyoruz. Yaz kış kullanılabilecek. Kreş istediler onu da yapacağız. Beyaz yakalıları burada tutmak zorundayız. Bizi fabrikalarda toplamda 62 bin çalışanımız var bunların 10 bini beyaz yakalı” dedi. Daha önce kurdukları ve OSB’nin teknik eleman ihtiyacını karşılayacak teknik lisenin yanına şimdi bir de Meslek Yüksek Okulu planladıklarını anlatan Başkan Sözdinler, “Ancak, hükümetimizin lisemizde öğrenci başına destek miktarını da artırması lazım” dedi.

YATIRIMLAR ERTELENİYOR

ÇOSB Başkanı Eyüp Sözdinler, OSB içinde çok az boş yer kaldığını, halen 20 fabrikanın inşa halinde bulunduğunu söyledi. Başkan Sözdinler, “Bunlar başlamış yatırımlar. Bazı yatırımlar ertelendi. Sanayinin durumu son dönemde çok iyi değil. Çünkü hükümet kurulamadı ve seçime gidiyoruz. Bir an önce belirsizliklerin kalkması lazım. O zaman ertelenmiş yatırımlar da başlar. Yatırım niyetinde olanlar ki içlerinde yabancılar da var şu anda bekliyorlar” diye konuştu.

 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106