Öne Çıkanlar Dijital korsanlığın maliyeti 400 milyar dolar ÇOSB Dijital Dönüşüm Atölyesi Çerkezköy OSB CEVAHİR UZKURT KPMG

Sözdinler: Sanayici dijital dönüşümü merkezimizde uygulamalı görecek

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler hazırladıkları “Sanayide Dijital Dönüşüm Eğitim ve Danışmanlık Merkezi Projesi”nin ayrıntılarını açıkladı. Sözdinler, ülkemiz açısından çok ciddi bir kalkınma model haline geleceği öngörülen “Sanayide Dijitalleşme” konusunda yürüttükleri çalışmaları anlattı.

TEKNİK NİTELİKLERİ YÜKSEK UZMAN ÇALIŞANLAR YETİŞTİRECEĞİZ

ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sözdinler proje hakkında şu bilgileri verdi: “Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi olarak ‘Sanayide Dijital Dönüşüm Eğitim ve Danışmanlık Merkezi’ kurulması yönünde 2018 yılı içerisinde çalışmalarımıza başladık. Bu kapsamda kuracağımız Eğitim ve Danışmanlık Merkezimizi Trakya Kalkınma Ajansı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızla birlikte oluşturuyoruz. Çalışmanın birinci fazını kuracağımız merkezin fizibilite raporu oluşturmaktaydı. 

Halen bu fizibilite raporunu tamamlamış durumundayız. Uygulamaya geçmek için, projelendirme ve uygulama fazlarına geçiş çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Kuracağımız bu merkezde;  Trakya Bölgesi açısından katma değeri, teknoloji ve bilgi yoğunluğu yüksek ürünler üretilmesi noktasında ciddi bir eğitim çalışmasına Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizde başlayacağız. Dünyada Endüstri 4.0 olarak da bilinen dijitalleşme çalışmaları adına okulumuzda öğretmen ve öğrencilerimizden başlayarak çok ciddi bir eğitimin, bölgemiz işletmelerinde çalışan teknik nitelikli çalışanlara ve Trakya Bölgesinde bulunan tüm Organize Sanayi Bölgelerine yayılmasını hedefliyoruz. Okulumuz bünyesinde kurulacak bu eğitim ve araştırma merkezinde Endüstri 4.0’ı oluşturan teknolojik alt bileşenler, Dijital Dönüşüm fabrikası örneği kullanılarak anlatılacaktır.” 

TÜM TRAKYA’YA HİZMET VERECEK

“ÇOSB Sanayide Dijital Dönüşüm Eğitim ve Danışmanlık Merkezi Projesi”nin Trakya Bölgesinde imalat sanayinin ihtiyaç duyduğu dijitalleşme alanında mesleki eğitimi geliştirerek bölgenin rekabet gücünü artırmasını da hedeflediğini belirten Sözdinler, “Çerkezköy Türk sanayisinin öncü kentlerinden biridir. Proje ile dünyanın üstünde durduğu Endüstri 4.0 ve Akıllı Üretim Çağı için uzman-nitelikli eleman yetiştirilmesi planlanmaktadır. Hep konuşulduğu üzere, Türkiye 2. ve 3. Endüstri devrimlerine adaptasyonu çok geç yapmıştır. Bu projeyle birlikte Endüstri 4.0 devrimine hızlı bir adaptasyonu sağlamak ve bütün dünyayla gelişimi sağlamak temel amaçlarımız arasındadır. Ar-Ge ve yenilik çalışmaları sonucu ortaya çıkartılan yüksek katma değerli ürün ve hizmetlerin ihraç edilmesi, ülkemizin cari açık sorununa katkılar açısından büyük önem taşımaktadır. Endüstri 4.0’ın işgücünde aradığı becerilerin teknoloji kullanımı, bilgi yetkinliği, öğrenme isteği, değişime kolay uyum ve çeviklik olduğunu biliyoruz. Bu yüzden yazılım yapan, kodlama bilen, üretim odaklı girişimci gençler yetiştirmeyi çok önemsiyoruz. Endüstri 4.0 kapsamındaki mesleki eğitim sadece yüksek öğretimden ibaret olmayıp, orta düzeyli eğitim kademesini de çok yakından ilgilendirmektedir. Hazırladığımız bu proje ile öncelikle eğitimcilerimizin eğitimi gerçekleştirilecek, işgücü piyasası ile ortak çalışma sonucunda Endüstri 4.0 tabanlı mesleki eğitim programı geliştirilmesi ve öğrencilere bu eğitimlerin laboratuvar ortamında uygulamalı olarak verilmesi sağlanacaktır” dedi. 

DİJİTAL DÖNÜŞÜM POTANSİYELİ ÇOK YÜKSEK

Çerkezköy OSB’de ciddi bir dijital dönüşüm potansiyeli bulunduğuna dikkat çeken Sözdinler şunları söyledi: “Hazırladığımız fizibilite raporu kapsamında kurulmasını planladığımız Sanayide Dijital Dönüşüm Eğitim ve Danışmanlık Merkezi’nin sosyal ve ekonomik analizler kapsamında faydasının çok önemli olacağını görüyoruz. Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizde kuracağımız merkezde dijitalleşme uygulamalarını yakından gören pek çok işletmenin ciddi bir dijital dönüşüme gireceğine canı gönülden inanıyoruz. Fizibilite raporumuz hazırlanırken bölgemizdeki fabrikalara yapılan saha ziyaretlerinde dijital dönüşüm açısından ciddi bir potansiyel olduğu görüldü. Türkiye’nin yüksek teknolojik ürünler üretmek, bunu ihracata yönlendirmek ve cari açığı azaltması noktasında; dijital dönüşümü, büyük bir fırsat olarak gördüğümüzü özellikle ifade etmek isterim. Projenin uygulanması açısından işbirliği içerisinde olduğumuz Trakya Kalkınma Ajansı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza verdikleri destekler sebebiyle çok teşekkür ediyoruz.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106