Öne Çıkanlar ÇOSB Kreş ve Gündüz Bakımevi CEVAHİR UZKURT ÇOSB Sürdürülebilirlik Raporu ÇOSB Mesleki ve Teknik Lisesi rol model oldu Prof. Dr. Erhan Aslanoğlu

Sözdinler’den velilere uyarı: Üniversiteye git baskısı yapmayın

Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı açılışı, yapılan törenle gerçekleşti. Okulun Konferans Salonu’nda yapılan törene; Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, ÇOSB Yönetim Kurulu Yedek Üyesi ve Okul Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Temiroğlu ve ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan’ın yanı sıra, Okul Müdürü Caner Baysal, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende ilk olarak Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Caner Baysal konuşma yaptı. Baysal, tüm öğrencilere başarılar diledi. Daha sonra kürsüye gelen ÇOSB Yönetim Kurulu Yedek Üyesi ve Okul Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Temiroğlu da öğrencilere tavsiyelerde bulunarak, okudukları bölümlerden başarılı bir şekilde yetişmiş kalifiye eleman olarak mezun olmalarını istedi.

SÖZDİNLER BAŞARILAR DİLEDİ

“2017-2018 Eğitim-Öğretim yılını açarken yeni bir öğretim yılına başlamanın sevinç ve heyecanını yaşadığımız açılış programına hepiniz hoş geldiniz” diyerek sözlerine başlayan ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler şunları söyledi: “Yeni bir ders yılına başlamanın heyecanı ile sevinç içerisinde olduğunuzu biliyorum. Bazılarınız ilk defa okulumuza başlamanın, yeni arkadaşlarla ve öğretmenlerle karşılaşmanın heyecanı içerisindesiniz. Okulumuz; yöneticileri, öğretmenleri, öğrencileri ve tüm çalışanları ile sıcak bir ortam. Bu ortamın sizleri gelecek yaşamınıza hazırlayan ve mutluluğunuzu sağlayacak bir kurum olduğundan hiç şüpheniz olmasın.”

ÖĞRENCİLERE TAVSİYELERDE BULUNDU

Konuşmasında sık sık öğrencilere tavsiyeler veren ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sözdinler konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Sizleri geleceğe hazırlayan okulumuzun kıymetini bilin. Çok çalışın, okulunuzu ve öğretmenlerinizi sevin. Yurdunu seven, çağdaş uygarlık seviyesine erişme isteğiyle dolu, duyarlı insanlar olun. Genç insanlarımıza kaliteli ve iyi bir eğitim vermemiz gerekmektedir. Ancak ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik durum, eğitime gerekli yatırımı yapmasını engellemektedir. Bu imkanlar ancak şu an içinde bulunduğumuz okul gibi özel okullar tarafından sağlanabilmektedir. Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi eğitim imkanları ve kalitesi açısından ülkenin sayılı okullarından biri konumundadır.”

GELECEĞİ SİZİN KUŞAĞINIZ BELİRLEYECEK

Geleceği inşa ederken zaman ve insanın çok önemli olduğunun altını çizen Sözdinler, “Bu okulda okumak isteyip de okuyamayan, binlerce öğrenci yerine şu anda burada olmanızın sizin için ne büyük şans olduğunu, geleceğiniz için ne büyük imkanlar yarattığını idrak etmeniz gerekiyor. Atatürk sayesinde elde etiğimiz kazanımlara içtenlikle bağlı kalınız. Atatürk’ün ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir’ özdeyişiyle ifade ettiği üzere, en şaşmaz yol göstericinin bilim olduğunu akıldan çıkarmayınız. Bunun dışında her yolun karanlık, batak, çıkmaz olduğunu unutmayınız.

Biz ÇOSB sanayicileri olarak paranın nasıl kazanılabileceğini biliyoruz ama geleceği inşa ederken iki şeyin kazanımının hem zor hem de önemli olduğunun farkındayız. Bunlardan birincisi zaman ki bunun kaybedildikten sonra telafisi mümkün değildir. İkincisi de insan, bu yüzden siz geleceğimiz olan gençlere hep umutla ve büyük beklentilerle bakıyoruz. Büyük beklentilerle dedim çünkü geleceğimizi sizin kuşağınızın belirleyeceğinin farkındayız.

Amacımız Başöğretmenimiz Atatürk’ün hedef gösterdiği ‘Milletimizi çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarma’ yarışında araştıran ve sorgulayan, kendi kendine karar verebilen, kararlarının sorumluğunu taşıyan, gelişen teknolojiyi yaşam biçimi haline getiren, eleştirmekle kalmayıp çözüm üretebilen, ülkesini ve insanlığı seven bireyler yetiştirmektir” dedi.

ÖĞRENCİLERİ HAYATA SİZ ÖĞRETMENLER HAZIRLAYACAKSINIZ

Okul yöneticileri ve öğretmenlere seslenen Sözdinler şu tavsiyelerde bulundu: “Yeni bir ders yılı başlarken öğrencilerimizle birlikte heyecan yaşadığınızı hissediyorum. Kalkınmış ve mutlu bir toplum olmanın yolu eğitimden geçiyor. Ülkesini seven, insan haklarına saygılı, bireysel farklılıkları zenginlik kabul eden bireyler yetiştirmenin sorumluluğuyla hareket edeceğinize inancım tamdır. Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk diyor ki; ‘Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden yoksun bir millet henüz millet adını almak kabiliyetini kazanmamıştır. Ona basit bir kitle denir, millet denemez. Bu kitle millet olabilmek için mutlaka eğiticilere, öğretmenlere muhtaçtır.’ Bu güzel ortamda öğrencilerimize dersleri iyi öğretmenin yanında; onlara, birlikte iş yapabilme becerisi kazandırmanız, yapılan işleri sorgulama ve değerlendirme kabiliyetlerinin gelişmesine fırsat vermeniz son derece önemlidir.”

VELİLERE BASKI YAPMAYIN UYARISI

Velilerin çocuklara ‘üniversiteye git’ baskısı yapmaması gerektiğini belirten Sözdinler şu uyarılarda bulundu: “Yönetimimiz tarafından sağlanan yeni bir okul anlayışıyla tanışmış durumdasınız. Sizleri aramızda görmekten ve evlatlarınızı bize emanet etmenizden büyük bir memnuniyet duymaktayız. Sizleri ekonomik açıdan zorlamayacak okul ve yaşam ortamı sağlamış durumdayız. Sizlerden beklentimiz sakin ve sabırlı bir şekilde evlatlarınızın gelişimi ile ilgilenen profesyonel öğretim kadromuza inanmanız ve güvenmeniz. Meclis Araştırma Hizmetleri Başkanlığı'nın 2015'te yayınladığı rapor, Türkiye'deki işsizlik gerçeğini gözler önüne serdi. Rapora göre, her 4 işsizden biri üniversite mezunu. Raporda, 2000 yılından 2015'e kadarki değişim izlenirken 2000 yılında 143 bin olan üniversite mezunu işsiz sayısının 2015'te 774 bine ulaşmıştır. Yani 2017 yılında da bu rakam 1 milyona ulaşmıştır. Ülkemizdeki her dört işsizden birisi üniversite mezunudur. Kaldı ki her üniversite mezunu yavrumuz da mezun olduğu dalda değil, hiç alakası olmayan dallarda iş bulabilmektedir.

Lütfen çocuklarınıza üniversite eğitimi için baskı yapmayın. Bizim buradaki ana hedefimiz işsizler ordusuna yenilerini katmak değil, bilakis çocuklarımızın bu okuldan teknisyen olarak mezun olduktan sonra iş dünyamıza katılımlarını sağlamaktır. Onun içinde okulumuzdan mezun olan her evladımıza da iş garantisini veriyoruz. Yeni eğitim öğretim yılının başarılarla geçmesi temennilerimle hepinizi sevgiyle kucaklıyorum.”

Konuşmaların ardından program öğrenciler tarafından ilköğretim haftası şiirinin okunması, mezun öğrencinin öğrenciler adına konuşma yapması ve ilk ders konuşmasının ardından tamamlandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106