Öne Çıkanlar ÇOSB Kreş ve Gündüz Bakımevi Prof. Dr. Erhan Aslanoğlu ÇOSB Sürdürülebilirlik Raporu ÇOSB Mesleki ve Teknik Lisesi rol model oldu CEVAHİR UZKURT

 Tekstil sektörü ve akademisyenler Çerkezköy OSB’de bir araya geldi

Tekirdağ Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Tekstil Sektörü Üniversite Buluşması’ isimli toplantıya Çerkezköy Organize Sanayi Bölge (ÇOSB) Müdürlüğü ev sahipliği yaptı. ÇOSB Bölge Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya; Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin Akçal, KOSGEB İl Müdürü Tolga Erkan, Türkiye Üretim ve İhracatı Destekleme Derneği (TUDEV) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yetişgin, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Natan Yakuppur, ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, tekstil fabrikalarının temsilcileri ile üniversiteden konularında uzman akademisyenleri katıldı.

 

AÇILIŞ KONUŞMASINI YAKUPPUR YAPTI

Akademisyenler ile tekstilcilerin biraraya geldiği toplantının açılış konuşmasını ÇOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yakuppur yaptı. Yakuppur şunları söyledi: “Bugün ÇOSB’de tekstil sektörü için çok anlamlı bir toplantıda gerçekleştiriyoruz. Tekstil sektöründen akademisyenlerimizin ve bölgemizdeki üretici firma temsilcilerinin yer aldığı bu toplantımızın, dünyada tekstil alanında daha ileride bulunmak adına yapabileceklerimizin tartışılacağı bir toplantı olmasını temenni ediyorum. Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi gibi, ülkemizde tekstil denildiği zaman ilk akla gelen bir lokasyonda bu çalışmanın yapılmasını çok önemli olarak görüyoruz. Katma değeri yüksek tekstil ürünlerinin üretilmesi ülkemiz açısından en önemli çalışmalardan birisidir. Yüksek düzey teknolojiyle üretilen ürünlerin üretimi ve satışını, Türkiye’nin önümüzdeki günlerde yüksek ihracat hedefini yakalaması ve milli gelir seviyesini yükseltmesinde en önemli araçlardan biri olarak gördüğümüzü ifade etmek istiyorum. Bu vesileyle toplantıyı tertip eden Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürümüz Fahrettin Akçal’ı tebrik ederken, çok kıymetli misafirlerimize tekrar hoş geldiniz dileklerimle toplantımızın başarılı geçmesini diliyorum.”

 

ÜNİVERSİTE KAYNAKLARI ARTTI

ÇOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yakuppur’un ardından NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek söz aldı. Rektör Şimşek, “Son yıllarda üniversitelere ciddi kaynaklar veriliyor. Üniversite ve sanayi işbirliği yaparak bu katma değerleri yükseltiyoruz. 2023’te inşallah diğer Avrupa ülkeleri seviyelerine çıkacağız. Bu bağlamda yapılan bu programı destekliyor ve Bilim, Sanayi Teknoloji İl Müdürlüğü’ne teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

YENİ ÇIĞIR AÇMALIYIZ

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan da şunları kaydetti: “Burada sanayicilerimiz ve akademisyenlerimiz var. Nasıl Ar-Ge çalışmaları ile tekstilde katma değer yükseldi bunu konuşacağız. Yeni yatırımlar ve yeni teknolojiye ayak uydurarak neler yapabileceğimizi değerlendirebileceğimiz bir toplantı yapıyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Tekirdağ bölgesinde tekstil sektörü önemli. Fabrika sayımız çok fazla, yeni teknoloji ile kendilerini yeniliyorlar. Bunlardan yararlanarak inşallah her üniversitemizi işin içine katarak bu bölgede tekstil sektörümüzde yeni çığırlar açmayı istiyoruz.”

 

Açılış konuşmalarının ardından Öztek Tekstil San. Tic. A.Ş. Ar-Ge Direktörü Süleyman Halaç, NKÜ Çorlu Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ziya Özek ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin Akçal birer sunum yaptı. Sunumların ardından tekstil sektörü temsilcileri ve akademisyenler uzmanlık alanlarına göre görüş alış verişinde bulundular. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106