Öne Çıkanlar ÇOSB Dijital Dönüşüm Merkezi Türkonfed

 Trpharm’ın ÇOSB tesislerinin temeli atıldı

Yaptığı Ar-Ge yatırımlarıyla yenilikçi ürünler geliştirmek ve insan sağlığının hizmetine sunmak amacıyla 2013 yılında kurulan Trpharm’ın biyoteknolojik ilaç üretim tesisinin temeli Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde atıldı.


45 milyon Euro’ya mal olacak tesis 2018 yılında faaliyete geçecek. Türkiye merkezli inovatif ve global bir ilaç firması olma vizyonunu hayata geçirmek isteyen Trpharm, 45 milyon Euro’luk bir yatırımla, 15 bin metrekarelik kapalı alan üzerinde ilaç üretim tesisini inşa edecek.


Temel atma törenine Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Yasin Aktay, Trpharm Yönetim Kurulu Başkanı Alexy Repik, Trpharm Türkiye Başkanı Tuygan Göker, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler’in yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.


Programın açılış konuşmasını Trpharm Türkiye Başkanı Tuygan Göker yaptı. Göker “Merkezi ülkemizde bulunan ve Ortadoğu ve Kuzey Afrika (MENA) bölgesinde de aktif olarak çalışan Trpharm; insan sağlığına yönelik yüksek kalitedeki ürün ve hizmetleriyle, Türkiye’nin 2023 vizyonuyla örtüşecek şekilde ülke ekonomisine katkıda bulunmayı planlıyor. Türkiye merkezli inovatif ve global bir ilaç firması olma vizyonunu hayata geçirmek isteyen Trpharm, 45 milyon Euro’luk bir yatırımla, 15 bin metrekarelik kapalı alan üzerinde ülkemizin biyoteknolojik ilaç üretim tesisini inşa ediyoruz” dedi.


Trpharm Türkiye Başkanı Tuygan Göker’in konuşmasının ardından Trpharm Yönetim Kurulu Başkanı Alexy Repik bir konuşma yaptı. Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’ne yapılan yatırımı anlatarak davetlilere ayrıntılı bilgi veren Alexy Repik özetle şunları söyledi: “Bu üretim tesisinde ileri teknoloji altında ilaçlar geliştirilecek. Yenilikçi ürünlerimizi piyasaya sunacağız. Artık teknoloji her geçen gün gelişiyor. Bu teknolojiyi insan sağlığı için değerlendireceğiz. Bu şekilde 2023 vizyonuna da katkı sunulmuş olunacak. Bölgede sektöre liderlik yapacağımıza inanıyorum.”


Programda son olarak AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay bir konuşma yaptı. Dev yatırımın hayırlı olmasını dileyerek konuşmasına başlayan Aktay, “Bu hayırlı işin temel atma törenine katılmış olmaktan mutluluk duyuyorum” dedi. Konuşmaların ardından Trpharm’ın temel atma töreni protokolün katılımıyla gerçekleşti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106