Öne Çıkanlar ÇOSB Dijital Dönüşüm Atölyesi Çerkezköy OSB CEVAHİR UZKURT KPMG Dijital korsanlığın maliyeti 400 milyar dolar

Vali Yıldırım’dan ÇOSB’de inceleme

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım bir dizi ziyarette bulunmak üzere Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’ne (ÇOSB) geldi. Vali Yıldırım’ı ÇOSB’de, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Kapaklı Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan ile protokol üyeleri karşıladı.

Vali Yıldırım, ziyaretine ilk olarak ÇOSB katılımcılarından Arçelik fabrikasıyla başladı. Vali Yıldırım, burada Arçelik ve İŞKUR işbirliğiyle hayata geçirilen ‘İşitme Engellilerin’ istihdam garantili projesini yerinde inceledi. Proje ile ilgili bilgi veren Arçelik yetkilileri şunları söyledi: “Projenin hedef kitlesi, engelli vatandaşlardır. İşletmede çalışan 36 işitme engelli ve proje kapsamında taahhüt edilen 5 işitme engelli istihdam edilecek ve toplamda 41 engellinin projeden faydalanması amaçlanmaktadır.”

ÇOSB’NİN ZEKİ PROJESİ TANITILDI

Vali Yıldırım, Arçelik ziyaretinin ardından ÇOSB tarafından zihinsel engellilerin istihdamına yönelik yaptırılan ‘ZEKİ’ projesinin inşaatını gezerek proje hakkında bilgi aldı. ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, ZEKİ projesiyle ilgili şunları söyledi: “Ülkemiz açısından önemli bir örnek olacak şekilde zihinsel engellilerin istihdamına yönelik Zihinsel Engelliler Korumalı İşyeri Merkezi (ZEKİ) projesini en kısa zamanda hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bu projeyle engelli bireyler çalışıp aile ekonomisine katkı sağlayacaklar.”

Daha sonra, Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ve Özel ÇOSB Kreş ve Gündüz Bakımevi’ni de gezen Vali Yıldırım okul ve kreş hakkında ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler ve yetkililerden bilgi aldı.

32 DERSLİKLİ ÇOSB ORTAOKULU GEZİLDİ

Vali Aziz Yıldırım son olarak ÇOSB tarafından Çerkezköy’de yaptırılan ve 2019-2020 eğitim ve öğretim yılında hizmete giren 32 derslikli ortaokulda incelemelerde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106