Bilişim, teknoloji artık hayatın bir parçası… Zaman zaman konuyla ilgili beyin fırtınaları yapılıyor. Yeni bilgiler gelişmeler hayatın nereye gideceği  hangi noktada duracağı konusunda ilginç bilgiler içeriyor bu buluşmalar… Bir başka ifadeyle  gelecekte bir gün gelecek ama gelecekte neler olacak sorusuna yanıt aranıyor bu fırtınalı toplantılarda.
 

En son Yeni Arayışlar Girişimi Platformu Derneği’nin (YAPDER) düzenlendiği toplantı tam buna hizmet etti… O kadar yeni gelişmeler var ki hayatımızda bilişimi çok yakın takip edenler bile yakalamakta zorlanıyor.

UYDU GELECEK İNTERNET UCUZLAYACAK

Bu gelişmeler hayatımızı ve işimizi çok yakından etkileyecek özelikte…

İsterseniz uydudan başlayalım… Türkiye Uydu Sanayicileri Derneği (TUAD) Başkanı Hayrettin Özaydın anlatıyor…

- Yeni uydular geliyor. Haziran ayında 4A uydusu mevcut tüm uydu kapasitemizi 3 misline çıkaracak… Televizyon ve radyo kanalları için maliyet yüzde 40 azalacak. Ve en önemlisi uydudan internet geliyor.
  
Çok önemli başka ayrıntılar da verdi  Hayrettin Özaydın ama bu kadarı bile hayatımızda, işimizde büyük değişikliklerin habercisi… Bir kere internet erişimi çok ama çok hızlanacak. En önemlisi dağ başındaki fabrikaya bile internet en hızlı şekilde hem sesi hem de datayı ulaştıracak. Bu anlamda hayal edilen uzaktan ameliyat, uzaktan üretim uygulaması gibi sistemler daha kolay hayata geçecek.

Üretim, iş anlayışı, pazarlama teknikleri bu gelişmelere paralel olarak değişecek… Gelişme günlük yaşamı da etkileyecek. İşyerindeki internetin yanı sıra evdeki de ucuzlayacak. Bu alandaki rekabet öyle bir noktaya gelecek ki herkesin şaşıracağı rakamlar ortaya çıkacak… Hızlanırken ucuzlayacak bir internet herkesin işine yarayacak. Bilgiye ulaşmak kolaylayacak…
 

Beyin fırtınası uydu bilgilerinden ibaret değil… Türk Telekom CEO Danışmanı Paşa Yaşar veri saklama konusunda geleceğimiz yeri işaret ediyor ve şu noktaların altını çiziyor…

. Şu anda Türk insanı verisinin yüzde 80’ini yurtdışında tutuyor.

. Bu çok doğru değil.

. Bu konuda önemli adımlar atıldı.

Sonra da açılım yapıyor. Eğer veriyi Türkiye’de tutup veri merkezini geliştireceksek bu alanda yeni ve büyük iş alanları açılacak demektir.
 

YENİ İŞİNİZ VERİ SAKLAMA
 

Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım bu alanda binlerce gencin istihdam edilebileceğini söylemişti. Paşa Yaşar’ın söyledikleri bu konuda işin sonuna gelindiğini gösteriyor. Şimdi veri konusunda bilgili gençlerin KOBİ’lerin yıldızının parlama zamanı… Kendini bu alanda geliştiren büyük fırsat yakalayacak…
Bu açılımda hayatımızı direkt etkiyecek bir bilgi sayılmalı…

Esasa büyük açılımı SAMPAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Şekip Karakaya şu sözlerle yaptı…
 

. Kentsel dönüşümde akıllı ve bir daha değiştirme gereği duymayacağımız  kentleri hedeflemeliyiz…

. Kentsel dönüşümle 20 yılda 600 milyar dolar harcayacağız.

Büyük para… Bunu hep birlikte harcayacağız. Borçlanacağız.
 

Geleceğimizi ipotek altına alacağız. Peki bu parayı nasıl doğru harcayacağız…

Cevap Şakip Karakaya’dan gelmiyor. Teknoloji daha da önemlisi bilgiyi kullanacağız.

Evet akıllı şehir uzmanlarına gelecekte çok iş düşecek. Şimdi kentleri akıllandırma zamanı. Bunu yapacakların tarihe karşı sorumluluğu var. Onlara destek vermeliyiz.
 

Gold.com.tr Genel Koordinatörü Umut Ünlü Singapur örneği çok çarpıcıydı ardından, Başar Soft Genel Müdürü Alim Küçükpehlivan’ın başarılarını anlattı sözleri ilginçti…
 

- Başarsoft son 2.5 yıldır Türkiye’de 300 bin aracın, hız ve koordinat bilgilerini saklıyor. İlk analiz bilgilerini yaptı. Başar trafik diye uygulamalar sayesinde belki daha az benzin tükettik ülke olarak.

Sektörün duayenlerinden Nezih Kuleyin’in verdiği bilgiler çanpıcıydı. Nereden nereye sorusunu sordu ve bütün ayrıntıları ile anlattı.

Yine Hannover Messe Genel Müdürü Yardımcısı Murat Özer’in şu sözleri de CEBİT’in artık değişim ve dönüşüm geçirdiğinin en somut ifadesiydi…

Bilişim teknoloji sektörü dünyada son 10 yıldır kabuk değiştiriyor. CeBIT Bilişim Eurasia bu kabuk değiştirmeye uyum sağlıyor. Türkiye de iş dünyasına ve sektörün nabzını tutacak kongre platformuna dönüşüyor. Biz CeBIT Bilişim Eurasia olarak inovasyon, ARGE ve Teknokent firmalarına inandığımız ve bu firmaları geleceğin Türk kaplanları olarak gördüğümüz için finansal olarak destekliyoruz. Anadolu’dan gelecek olan firmalarımıza KOSGEB desteğinin yanı sıra biz de destek veriyoruz. 11-14 Eylül 2014  tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi Yeşilköy’ de düzenlenecek olan CeBIT fuarından daha fazlasını bulacak ve yapılacak konferans, panel ve seminerlerle dünyanın dört bir yanından gelen sektörün tüm paydaşlarıyla buluşacaksınız.
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner112

banner111

banner110

banner109

banner108

banner106